Speltips, Manchester City – Hull City 1/12: Storskrällen testas

Spelbloggare Publicerat: 1 december 2015

Toppen i Premier League mot toppen i Championship – Manchester City tar emot Hull City på Etihad Stadium och då testar vi ett rejält tjongskott.

Mer bestämt: ettan mot fyran i första- respektive andradivisionen. Ska väl vara klasskillnad – eller?

Det är inte bara i serien som Manchester City presterat väl – man har skickat ut Sunderland med 4-1 och Crystal Palace här i cupen, trots att man liksom de flesta toppklubbarna roterat en del i dessa matcher.

Hull City trillade ur Premier League förra året och är starka kandidater till att studsa uppåt på nytt. En av de positiva kvalplatserna innehas och till direktplatserna, den första och andra, skiljer det en pinne. Ur cupen har man skickat ut bland annat PL-huserande Swansea och Leicester.

Värde i raka tvåan

För att återkoppa till frågan – huruvida det ska vara klasskillnad eller ej.

Givetvis är det så, men över 90 minuter kan det mesta hända. Och i Ligacupen, som bekant brukar bjuda på flertalet skrällar, är det svårt att i de flesta fallen inte se de stora underdogsen som intressanta spelobjekt. Det brukar vara ett vinnande koncept – att alltid ha extra koll på dessa.

En svit på tre vinstfria matcher, två förluster och ett kryss, bröts av City senast när Southampton sopades undan med 3-1 på Etihad Stadium. Gott, men det är inte omöjligt att sviterna från den sämre perioden fortfarande sitter lite i och då kan en snabb reaktion lura runt hörnet.

Flera betydelsefulla pjäser out för serieettan dessutom; bland annat Sergio Agüero, Joe Hart och det mesta tyder på att varken Vincent Kompany eller Pablo Zabaleta kommer till spel. På detta har tränaren Manuel Pellegrini annonserat att det blir på tal om viss rotation.

Hull åkte på en tuff torsk mot toppkonkurrenten Derby förra veckan, men var dessförinnan i en bra period och man får tillbaka ett par spelare från skador. Dock osäkert om Michael Dawson är redo för spel – stort plus om han kan medverka.

I cupen har Hull redan avancerat förbi två PL-motståndare, Leicester samt Swansea. Varför inte på nytt?

Den raka tvåan spelas till 14,0x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Hull City vinner, rak tvåa
Odds: 14,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 1/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 1,29 betway logo
Oavgjort 6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Hull City 14,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,60 redbet logo
Under 2,5 mål 2,50 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: