Speltips Manchester City – Inter 10/6: CL-final

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2023

Manchester City och Inter gör upp i finalen av Champions League 2023. Matchen spelas lördag den 10 juni med avspark kl 21:00 på Olympiastadion i Istanbul.

Manchester City – Inter

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City har betat av ligatiteln och FA-cuptiteln den senaste månaden och nu går man för en historisk trippel. Om det är något den här klubben har velat åt de senaste åren så är det just den Champions League-buckla som står på spel denna lördagskväll i Istanbul.

Förra helgen bärgades alltså klubbens sjunde FA-cuptitel. Finalen på Wembley mot lokalrivalen Manchester United inleddes på allra bästa sätt då Ilkay Gundogan dunkade in 1-0 bara några sekunder in i matchen. Man United kunde emellertid kvittera på straff innan halvtid, men Man City tog på nytt ledningen i början av den andra halvleken. Den 2-1-ledningen stod sig sedan matchen igenom.

Pep Guardiola var märkbart rörd efter slutsignalen och nu gäller det för honom och laget att fullborda en otrolig säsong med den mest åtråvärda titeln av dem alla.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Man City är för bra

Inters säsong som helhet är kanske inte otrolig, men det svårt att hitta något annat ord för det man har presterat under våren. Simone Inzaghi var rejält ifrågasatt men det faktum att man krånglade sig vidare i Champions League gav honom lite marginal.

I samband med att man slog ut Porto i åttondelsfinalen började det också hända grejer med Inter i ligaspelet. Segrarna började staplas samtidigt som man slog ut Benfica följt av AC Milan i kvart- respektive semifinal i Champions League.

Den starka slutspurten gav till slut en tredje plats i Serie A samt en cupseger i Coppa Italia. Bortsett från bortaförlusten mot Napoli, då Inzaghi roterade i startelvan, så har Inter vunnit sina elva senaste matcher.

Inters fina form till trots så är det ändå Manchester City som gäller som klara favoriter inför den här CL-finalen. Ett rakt spel på att Man City ger omkring 1.50 gånger insatsen.

Som jag ser det är det emellertid ett rimligt favoritskap som Manchester City går in med här. Inters segrar mot Benfica, Porto och AC Milan i all ära så är det här ett motstånd av en annan kaliber. Pep Guardiolas gäng har avfärdat FC Bayern och Real Madrid utan större problem och jag tror att man kommer visa sig vara alltför bra för att det ska bli en riktigt dramatisk final. Mitt spel blir Manchester City -1 (asian handicap) till 1.77 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City -1 (asian hcp)
Odds: 1.77
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, lördag 10 juni 2023
TV: 
Stream:  Cmore