Speltips Manchester City – Leicester 15/4: Toppen mot botten

Martin Efvergren Publicerat: 15 april 2023

Tabelltvåan Manchester City ställs mot nästjumbon Leicester City i lördagens kvällsmatch från Premier League. Matchen spelas den 15 april 2023 med avspark kl 18:30 på Etihad Stadium.

Manchester City – Leicester

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City har vässat formen lagom till att den här säsongen går in i sitt avgörande skede. Man kommer till den här matchen med nio raka segrar och på de fem senaste har man en målskillnad på totalt 24-2.

Förra helgen hade man vissa problem att bryta ner Southampton i den första halvleken. Ett psykologiskt viktigt mål i slutet av halvleken banade emellertid väg för att kunde ifrån till en 4-1-seger på St. Mary’s Stadium.

I veckan väntade sedan ett tungviktsmöte i Champions League då man tog emot FC Bayern i det första mötet av två. På nytt visade Manchester City sin styrka då man skaffade sig en 3-0-ledning inför returen i Munchen om en dryg vecka.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ingenting talar för Leicester

Leicester City är Premier Leagues formsvagaste lag och goda råd börjar nu bli dyra. På de åtta senaste ligamatcherna har man bara tagit en poäng. Det gör att man ligger näst sist i tabellen inför den här helgens omgång.

Förlusten borta mot Crystal Palace blev Brendan Rorgers sista som manager för klubben. Därefter har interimslösningen Adam Sadler, utan framgång, lett laget i de två senaste omgångarna. Förra helgen föll man hemma mot bottenkonkurrenten Bournemouth efter gästerna gjort matchens enda mål på frispark i den första halvleken. I matchen dessförinnan föll man med 2-1 hemma mot Aston Villa efter ett sent avgörande mål av gästerna.

När Leicester och Manchester City senast möttes var de förstnämnda inne i en bra period under oktober månad. Leicester stod också upp på ett bra sätt hemma på King Power Stadium, men Man City åkte ändå därifrån med en 1-0-seger.

Pep Guardiola och hans manskap är sju poäng efter Arsenal med en match mindre spelad. I nästkommande omgång väntar en seriefinal på Etihad Stadium och Man City är förstås väldigt måna om att avståndet inte får öka fram till dess.

Ingenting talar heller för någonting annat än att Manchester City kommer att städa av ett Leicester som just nu saknar allt vad självförtroende heter. Mitt spel blir Man City -2 (asian handicap) till 1.72 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City -2 (asian)
Odds: 1.72
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, lördag 15 april
TV: 
Stream:  viaplay logo