Speltips Manchester City – Liverpool 1/4: Stormöte

Martin Efvergren Publicerat: 31 mars 2023

Manchester City tar emot Liverpool i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 1 april 2023 med avspark kl 13:30 på Etihad Stadium.

Manchester City – Liverpool

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Premier League rivstartar efter landslagsuppehållet med ett stormöte som blivit en modern klassiker. De senaste åren har det varit ett ovisst möte, men den här gången råder det inga tvivel om vilka som är favoriter.

Inget av lagen har varit på sin allra högsta nivå den här säsongen, men då Liverpool har dalat betänkligt så har Manchester City bibehållit en hög lägstanivå. Inför landslagsuppehållet hade Pep Guardiolas manskap vunnit sju raka matcher på vilka man endast släppt in ett enda mål.

Manchester City har ett stabilt grepp om andraplatsen med elva poäng ner till trean Manchester United. Samtidigt har man åtta poäng upp till Arsenal med en match mindre spelad än serieledarna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett svårbedömt Liverpool

Manchester City vann sina två senaste matcher med 7-0 och 6-0 mot RB Leipzig respektive Burnley. Liverpool var däremot inte lika väl rustade att följa upp sin 7-0-seger mot Manchester United. I omgången efter den historiska krossen stod man för en plattmatch då man föll med 1-0 borta mot Bournemouth. Därefter reste man till Spanien för att försöka vända ett 5-2-underläge mot Real Madrid, men också den matchen slutade i en 1-0-förlust.

Läget är alltjämt pressat för Jurgen Klopps gäng som har svårt att hitta den jämnhöga nivå som vi vant oss vid. Den här säsongen handlar nu enbart om att försöka nå en fjärdeplats i Premier League. I den jakten ligger man just nu sju poäng efter Tottenham som har två matcher mer spelade. Däremellan finns även Newcastle som är fem poäng före Liverpool med lika många matcher spelade.

Manchester City gäller nu som klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.58 gånger insatsen. Vi ska emellertid minnas att Liverpool har slagit Man City två gånger den här säsongen. I höstas vann man med 1-0 på Anfield och i somras med 3-1 i Community Shield. Senast de möttes vann dock Man City med 3-2 i Ligacupen.

Haaland var inte tillgänglig för spel i det norska landslaget och är osäker till den här matchen. Det skulle dock inte förvåna om han plötsligt är redo att starta den här matchen. Därtill saknar Pep även Foden. Liverpool får i sin tur klara sig utan Bajcetic, Thiago och det är osäkert kring Nunez, Gomez och Diaz.

Man City såg riktigt bra ut innan uppehållet och är rättmätiga favoriter. Samtidigt är Liverpool svårbedömda och har alltjämt en väldigt hög nivå i sig när de får att stämma. Som jag ser det är ändå det mest logiska att Man City kommer att dominera och vinna den här matchen. Mitt spel blir därför Man City -1 (asian handicap) till 2.00 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City -1 (asian handicap)
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 13:30, lördag 1 april
TV: 
Stream:  viaplay logo