Speltips, Manchester City – Liverpool 21/11: Toppen mot mitten

Spelbloggare Publicerat: 20 november 2015

Toppen mot… mitten. Manchester City tar emot Liverpool på Etihad Stadium och vi har svårt att se Klopps mannar ställa till det för den formstarka serieledaren.

Det hade kunnat talas om jättarnas kamp, men det är trots allt ettan mot tian. Toppen mot mitten. Och oavsett om det kan kännas fel att erkänna, är Liverpool helt enkelt inte bättre än för mitten. För toppen räcker man absolut inte till.

Manchester City har varit brutalt starka i såväl serien som Champions League under spelåret och känslan är att man blivit så bra att det finns potential att utmana en bra bit i Europa – upp till de bästa har det skiljt en del ända sedan miljardsatsningen.

26 poäng på 12 matcher är ett oerhört fint facit, men flera andra konkurrenter jagar häck i häl. Ner till fyran Manchester United är det bara två pinnar och varje tappad pinne kan komma att bli förödande för utgången av säsongen.

Mindre skoj situation för Liverpool. Man hittas, som nämnt, på tiondeplatsen och visst har man studsat upp lite i och med tränarbytet till Jürgen Klopp – men undra på om det inte handlar om en klassisk ”ny tränare-effekt”? Precis innan uppehållet fick man en reaktion på vinstsviten dessförinnan, på tre matcher, och förlorade med 1-2 hemma mot Crystal Palace.

1,70x är acceptabelt

Som få ofta lever Liverpool till stor del på sitt namn och att vi får 1,70 x polletterna för den raka ettan ser jag faktiskt som rätt generöst av spelbolagen i fråga. Det ska vara så pass klar skillnad att det motiverar till spel.

City fick också lite av en reaktion före uppehållet och spelade bara 0-0 borta mot Aston Villa, men det var mer eller mindre ett under att bollen inte ville hitta in. På hemmaplan är man desto vassare och i den formraden har man fem vinster i följd, med siffrorna 6-1, 5-1, 2-1, 5-1 och 2-1. På Etihad Stadium skövlar man ner det mesta av motståndet – ofta körs de över totalt.

Flera osäkra kort för Manchester City, men det verkar i alla fall som att stjärnorna David Silva och Sergio Agüero kan spela – om inte från start, i alla fall en stor del av andra halvlek. Verkar också som att mittbackspjäsen Vincent Kompany kommer till spel. Stora, positiva besked.

Gästernas skadelista är fortsatt fullproppad. Flera tuffa avbräck och det är fortfarande osäkert om Daniel Sturridge tas ut i matchtruppen. En startplats känns långsökt för den matchotränade stjärnan.

Förra året vann City med stabila 3-1 i det identiska mötet med detta. Gångbart resultat nu också?

Klipper helt enkelt den raka ettan till 1,70 x polletterna. Finns hos flera olika bookies i skrivandets stund (14:00, 20/11), bland annat Bet365 som bjuder nya kunder på en välkomstbonus upp till 1 000 kronor.

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner, rak etta
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 21/11
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 1,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 4,20 betsson logo
Liverpool 5,50 unibet logo
Över 2,5 mål 1,75 titanbet logo
Under 2,5 mål 2,14 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: