Speltips, Manchester City – Manchester United 20/3: Vi väljer sida i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 20 mars 2016

Slaget om Manchester handlar just nu inte bara om prestige, utan även striden om Europabiljetterna. City ställs mot United på Etihad Stadium och trots tveksam form åt båda håll, känns ena sidan som snäppet vassare för tillfället.

De flesta skulle väl påstå att Manchester United är en större besvikelse kontra City, mycket eftersom de sista ändå var med i titelstriden under flera månader, men just nu skiljer endast fyra pinnar dem emellan. Detta trots att Uniteds skörd knappast varit optimal.

Men å andra sidan, ja; City lever fortfarande kvar i Champions League efter att ha avancerat förbi Dynamo Kiev i åttondelsfinalen medan Manchester United trillade ur Europa League-slutspelet mot rivalen Liverpool. Två faktorer som indikerar på skillnaden som ändå råder.

Underskatta inte hemma-/bortafaktorn

Hemma-/bortafaktorns betydelse ska inte underdrivas till den här fajten. City har förvisso förlorat ett par matcher mot toppkonkurrenter under 2016, men brukar oftast stå starka på Etihad Stadium; har 10-1-4 i resultatraden.

Detta kan jämföras med United som har det sämsta bortafacit av de på den övre tabellhalvan i serien – 5-4-6. Faktiskt de enda med minusstats. Värre har det bara blivit med tiden – endast en av de åtta senaste seriefajterna på resande fot har vunnits medan fyra förlorats och tre slutat oavgjorda.

Problem har de också haft just på Etihad Stadium de senaste åren; förlorat två raka, senast med 0-1 och dessförinnan 1-4.

Sedan har Unitedspelarna bara fått vila tre dagar sedan uttåget ur Europa League medan City är helt utvilat efter att senast ha spelat för fem dagar sedan. Långtifrån optimalt med så pass tätt spelschema, framförallt när truppen är så pass tunn på grund av de rådande skadeproblemen.

Det är ju en makalös lista av frånvarande spelare som United skyltar med. Ander Herrera är fortfarande osäker för spel medan ett par andra pjäser börjat träna på nytt, men de är knappast redo för 90 minuter nu.

Stort minus för värden att mittbacksklippan tillika kaptenen Vincent Kompany återigen har åkt på en skada, men de trots allt klarat sig väl utan honom under stora delar av spelåret – kanske en av anledningarna till varför man inte är med i titelracet?

Hur som helst, hemmavinsten ska vara närmast till hands och den raka ettan spelas till 1,90 x polletterna.

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner, rak etta
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 20/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 1,90 williamhill logo
Oavgjort 3,80 nordicbet logo
Manchester United 4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,98 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,92 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: