Speltips Manchester City – Manchester United 3/6: FA-cupfinal

Martin Efvergren Publicerat: 3 juni 2023

Lokalrivalerna Manchester City och Manchester United gör upp i finalen av FA-cupen 2023. Matchen spelas lördag den 3 juni med avspark kl 16:00 på Wembley Stadium.

Manchester City – Manchester United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med ligatiteln säkrad sedan länge har Manchester City siktet inställt på en trippel. Det om något vore att understryka att hierarkin i staden Manchester är en annan än vad den tidigare varit.

Sedan PL-titeln var i hamn har man dock dragit ner på farten ganska markant. Pep Guardiola har valt att vila sina bärande spelare i form inför den här FA-cupfinalen samt den efterföljande Champions League-finalen mot Inter.

I den avslutande omgången i söndags förlorade man för första gången sedan början av februari. En reservbetonad elva kammade då noll i 1-0-förlusten borta mot Brentford.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Man City mot trippeln

För Manchester Uniteds del har de avslutande omgångarna av Premier League varit mer betydelsefulla då man gått för att säkra en plats i Champions League till nästa säsong. Utan att direkt glänsa kunde man ro en tredjeplats i hamn i och med en slutspurt bestående av fyra raka segrar.

Förra helgen kunde vända och vinna med 2-1 hemma mot Fulham. Ett par dagar dessförinnan slog man Chelsea med klara 4-1, också det på Old Trafford. Precis som Man City har Man United redan en titel säkrad då man gick hela vägen i Ligacupen.

De här båda lagen möttes senast i januari och då var det Manchester United som vann hemma med 2-1 efter en sen vändning. Höstens möte på Etihad Stadium slutade med tennissiffrorna 6-3 till ett Manchester City som var överlägset i det derbyt.

Guardiolas manskap gäller nu som klara favoriter inför den här FA-cupfinalen på Wembley. Ett rakt spel på Man City ger omkring 1.54 gånger insatsen.

Att Manchester City har den högsta högstanivån råder det förstås ingen tvekan om. Frågan är nu bara om de kan koppla på för fullt efter att ha spelat en rad mindre betydelsefulla matcher på rad.

Man United visade i vintras att de kan rå på lokalrivalen, men sedan dess har Man City växlat upp markant under de senaste månaderna. De förstnämndas hopp står nu till att City har tappat sitt momentum.

Samtidigt har Manchester Citys bärande spelare fått tid till återhämtning och det bör ju rimligen vara en fördel. Jag håller det för klart troligt att Man City går segrande ur den här bataljen med viss marginal. Mitt spel blir Man City -1 (asian handicap) till 1.92 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City -1 (asian)
Odds: 1.92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 3 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo