Speltips, Manchester City – Middlesbrough 5/11: Urladdning att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 3 november 2016

Spellyckan testas i lördagens Premier League-fajt mellan Manchester City och Middlesbrough på Etihad Stadium – till 1,68 x polletterna. Fokus är på handikappmarknaden – vinner City klart eller kan ”Boro” skrälla?

Toppen mot botten. Nummer ett och nummer 15. Samma serie – men två helt olika världar.

Manchester City är stora favoriter till att kamma hem årets Premier League; har storsatsat och kanske framförallt finns en viss Pep Guardiola vid bänken. Starten kan inte mycket anmärkas på heller – förstaplatsen innehas, men det är löjligt tätt uppe i topp. Både Arsenal och Liverpool står på exakt samma antal pinnar, 23 stycken efter 10 matcher.

Kravbilden på Middlesbrough, som är nykomlingar för säsongen, är helt annorlunda; det handlar bara om att överleva. I och med 2-0-segern över Bournemouth förra veckan och skrällkrysset borta mot Arsenal dessförinnan har man studsat uppåt i tabellen och ökat avståndet ner till det röda tabellområdet till tre pinnar.

Fabian Delph och Bacary Sagna saknas alltjämt för City. Möjligt att de får sällskap av Fernandinho på skadelistan också. Gästerna har några pjäser, däribland Daniel Ayala, osäkra för spel medan Gastón Ramírez är avstängd efter att ha fått syna ostskivan mot Bournemouth.

City ostoppbara just nu

Nåja, för att återkoppla till frågeställningen i ingressen – vinner City klart eller kan ”Boro” skrälla?

Undertecknad lutar starkt åt – det förstnämnda.

Visst, i nykomlingsmått mätt är Middlesbrough starka. Att de ska överleva leva i serien tvekar jag inte en sekund på, men mycket mer än så? Nja. Det är trots allt ett material för den undre tabellhalvan.

Prestationen senast var bra, 2-0 mot Bournemouth och i kryssmatchen borta mot Arsenal dessförinnan likaså. Defensiven har varit solid, men att de ska kunna stå emot ett Manchester City i rådande form skulle förvåna.

Pep Guardiolas mannar har hittat tillbaka på rätt spår och stod för en skalp modellen större senast, när Barcelona värjdes undan med 3-1 på Etihad Stadium. Fenomenal prestation och man har fått vila hela fyra dagar till den här matchen, så trötta ben borde det inte vara på tal om. Och innan dess krossades West Bromwich med 4-0 – på bortaplan!

Nu väntar uppehåll efter den här fajten och därmed borde vi kunna räkna med fullt fokus från Citys sida – och då ska ”Boro” bara vara en munsbit.

Manchester City -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – synas till acceptabla 1,68 x fläsket hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 5/11
TV:  [viasatsportpremium] (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: