Speltips Manchester City – Newcastle 19/8: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 19 augusti 2023

De förmodade topplagen Manchester City och Newcastle United gör upp i den andra omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 19 augusti 2023 med avspark kl 18:30 på Etihad Stadium.

Manchester City – Newcastle

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Manchester City var helt enkelt ostoppbara i våras och det bar som bekant till en trippel då man kammade hem FA-cupen, Champions League och Premier League. Till raden av titlar kan vi nu också lägga en supercup-triumf då man i onsdags besegrade Sevilla nere i Grekland.

Detta var Man Citys tredje tävlingsmatch den här säsongen. Man inledde med Community Shield mot Arsenal för två veckor sedan och det blev en tät batalj som de sistnämnda till slut vann efter straffar. I ligapremiären borta mot Burnley kunde man sedan rivstarta och ta en övertygande 3-0-seger. Smolket i bägaren var dock att Kevin De Bruyne tvingades kliva av skadad och lär bli borta en längre tid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Man City är klara favoriter

Rivstartade i ligapremiären gjorde även Newcastle United då man kom ut med en härlig frenesi mot Aston Villa hemma på St. James’ park. Nyförvärvet Sandro Tonali presenterade sig genom att göra 1-0 redan i den sjätte minuten. Villa replikerade strax därefter men successivt kunde Newcastle bryta ner sitt motstånd och vinna med hela 5-1.

Det blev med andra ord bästa tänkbara start för Eddie Howes gäng som nu går in i en säsong där man kommer att spela i Champions League efter förra säsongens fjärde plats. Det blir en utmaning att hantera, men med nyförvärven Tonali, Barnes och Livramento står man väl rustade.

Manchester City och Newcastle möttes senast i mars på Etihad Stadium och det var då hemmalaget som gick segrande med 2-0. Höstens möte i Newcastle blev jämnare och slutade 3-3 i en match där hemmalaget var det bättre laget.

När de nu möts igen är gäller dock Man City som klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.61 gånger insatsen.

Manchester City är rättmätiga favoriter, men så här tidigt på säsongen är det lite mer svårbedömt. Båda lagen övertygade emellertid i premiäromgången och jag tror att det här kan bli en fartfylld och underhållande tillställning mellan två riktigt bra lag. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.74 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.74
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, lördag 19 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo