Speltips Manchester City – Newcastle 4/3: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 4 mars 2023

Manchester City tar emot Newcastle United i den tidiga lördagsmatchen från Premier League. Matchen spelas den 4 mars 2023 med avspark kl 13:30 på Etihad Stadium.

Manchester City – Newcastle

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Med en delvis roterad startelva kunde Manchester City programenligt ta sig vidare i FA-cupen i tisdags. Phil Foden gjorde två av målen när man då slog Bristol City borta med 3-0.

Därmed har det lossnat lite vad gäller målfabrikationen i de två senaste matcherna. Förra helgen slog man Bournemouth med 4-1 i ligaspelet och tog tre viktiga poäng i en toppstrid där även Manchester United har blandat sig i. Inför den här omgången är City sex poäng före United, men de sistnämnda har en match mindre spelad.

Nu ställs man så mot en annan toppkonkurrent i Newcastle. Mellan dessa lag skiljer emellertid hela 14 poäng, men Man City har då två matcher fler spelade.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle har tappat momentum

Newcastle har verkligen sett ut som ett topplag hela den här säsongen där man genomgående varit väldigt svårslagna. På sistone har dock formkurvan pekat nedåt och man kommer nu från två raka förluster.

I söndagens ligacupfinal mot Man United var Newcastle inte lika självklara i sitt agerande som man tidigare varit. Spelmässigt var det jämnt, men Man United var effektiva framåt och ruggigt täta bakåt och vann därför rättvist med 2-0.

I Premier League har Newcastle fyra raka matcher utan seger. Senast föll man med 2-0 hemma mot Liverpool och dessförinnan hade man tre raka kryss.

Newcastle har inte uppträtt med samma energi på sistone och frågan är nu om finalförlusten kommer sänka dem ytterligare eller om de kan knyta näven i fickan och bita sig kvar i toppstriden av Premier League. Senast man mötte Man City stod man för en väldigt fin insats i en match som slutade 3-3, men där Newcastle, på sätt och vis, förtjänade mer.

Dessvärre för Newcastles del så har jag svårt att se att man ska kunna rubba Manchester City den här gången. Eddie Howe har gjort ett fantastiskt jobb med det här laget, men man har tappat momentum och jag tror inte att det vänder här. Mitt spel blir Manchester City -1 (asian handicap) till 1.70 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City -1 (asian)
Odds: 1.70
Bolag: Bethard
Spelstopp: 13:30, lördag 4 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo