Speltips Manchester City – Nottingham 23/9: Fortsatt dominans

Martin Efvergren Publicerat: 23 september 2023

Serieledarna Manchester City gästas av Nottingham Forest i den sjätte omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 23 september 2023 med avspark kl 16:00 på Etihad Stadium.

Manchester City – Nottingham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City gick fram som en ångvält i våras och under säsongsinledningen har man sett precis lika svårstoppade ut. Efter fem spelade omgångar av Premier League är man det enda laget som har tagit full pott och toppar därmed den unga tabellen.

Förra helgen väntade en, på förhand, lite knepig bortamatch mot ett formstarkt West Ham. Trots att man hamnade i underläge i slutet av den andra halvleken slutade Man City inte att mala på. Mot ett väldigt lågt försvarande hemmalag lyckades man ändå vända och vinna rättvist med 3-1.

Samma scenario upprepades sedan i veckans CL-premiär då man gästades av Röda stjärnan. Trots stor spelmässig dominans låg man under i halvtid, men reste sig sedan i andra och gick ifrån till en ny 3-1-seger.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget skrälläge

Nottingham Forest har inlett säsongen lovande där bortasegern mot Chelsea är den stora skalpen så här långt. Totalt har man spelat ihop sju poäng på fem matcher, vilket ger en placering på den övre halvan inför den här omgången.

Förutom segern mot Chelsea har man även stått för fina insatser i bortamötena mot Arsenal och Manchester United. Båda gångerna föll man dock med uddamålet. Annars är det hemma på The City Ground som Forest, precis som förra säsongen, förväntas ta sina poäng. Därför var det lite av en missräkning att det blev delad pott, 1-1, när man tog emot Burnley förra helgen.

Nu väntar så säsongens tuffaste prövning för Steve Coopers manskap och frågan är om man kan stå upp lika väl som mot de andra storklubbarna man har mött. Senast Manchester City och Nottingham Forest möttes slutade det 1-1 The City Ground. Höstens möte i Manchester slutade dock hela 6-0 till hemmalaget.

Pep Guardiola får klara sig utan De Bruyne och Kovacic, Grealish och Stones är osäkra kort. Att det ska hindra dem från att dominera och vinna även den här matchen har jag emellertid svårt att se. Man kommer nu från två raka matcher som man har ägt fullständigt, vilket innebär ett mindre energikrävande spel. Därför tror jag att man kommer se till att vinna även den här matchen med viss marginal. Mitt speltipsblir Man City -2 (asian handicap) till 1.70 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City -2 (asian handicap)
Odds: 1.70
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 23 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo