Speltips, Manchester City – Real Madrid 24/7: Försvinner försäsongsspöket?

Spelbloggare Publicerat: 23 juli 2015

Nästa toppmöte i International Champions Cup väntar och underhållningen står Manchester City och Real Madrid för. De sistnämnda ställs ut som förvånansvärt stora favoriter – värde åt andra hållet.

Försäsongen fortsätter och vi bevakar framförallt storlagen vidare. I Australien, Melbourne, följer vi Roma, Manchester City samt Real Madrid. Det här är den sista matchen i vänskapsturneringen – hittills har de två spelade matcherna slutat oavgjort och fått avgöras på straffar.

Real Madrid spelade 0-0 mot Roma i en jämn batalj och förlorade därefter på straffarna som följde. De offensiva beskeden var få, de defensiva desto fler. I Rafael Benitez första match på tränarposten varnade vi för att spanjorerna skulle kunna komma att vara segstartade – och de var de verkligen, för att tempot sakteliga skulle öka genom matchen.

Större underhållning bjöd City och Roma på – 2-2 blev resultatet och straffarna vann britterna. För att varit första matchen på försäsongen var det en hyfsat välspelad match med flera fina strutar – för det kontroversiella nyförvärvet Raheem Sterling tog det tre minuter i den ljusblå tröjan innan han kunde skicka in sin första balja.

Minst två mål i 4/4 matcher

Under fjolårets försäsong förlorade Real Madrid fem av fem matcher – nu torskade de den första här. Rafael Benitez vill fortfarande implementera sin spelfilosofi i truppen och det kan ta tid, inte minst i en klubb som Real. Tror att det kan dröja innan resultaten kommer, möjligtvis ända till när tävlingssäsongen startar.

Lite mer imponerad av vad City presterade mot Roma, även om de också bara fick oavgjort. Flera nyförvärv visade formbesked direkt, så i min bok är det en gåta varför Real Madrid presenteras som så pass stora favoriter.

Sedan är det två lag med sina främsta kvalitéer i det offensiva spelet och jag skulle inte bli förvånad om vi får se minst ett par baljor från båda sidorna.

City har, med förra året, spelat fyra matcher i International Champions Cup; tre av dessa har slutat oavgjort efter fulltid medan övrig vanns – minst två mål har det blivit framåt i varenda match. Gjordes dessutom bra resultat, även om motståndets kvalité kan diskuteras, i de vanliga vänskapsmatcherna.

Gillar Citys chanser här och att de får in minst två mål spelas till 2,95x hos Betsson.

3-2/2-2?

Speltips:

Speltips: Manchester City över 1,5 mål
Odds: 2,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonust)
Spelstopp: 12:00, fredag 24/7
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,75 williamhill logo
Real Madrid 2,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,67 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,25 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: