Speltips Manchester City – Sevilla 16/8: Supercupen

Martin Efvergren Publicerat: 16 augusti 2023

Champions League-mästarna Manchester City ställs mot Europa League-mästarna Sevilla i den årliga supercup-finalen. Matchen spelas onsdag den 16 augusti 2023 med avspark kl 21:00 i Pireus, Grekland.

Manchester City – Sevilla

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Manchester City kunde i våras spela hem klubbens första, efterlängtade Champions League-titel. Finalsegern mot Inter innebar att man säkrade en trippel då man även gick hela vägen i såväl FA-cupen som Premier League.

Den här tävlingssäsongen inledde Pep Guardiolas manskap med en förlust mot Arsenal i den engelska supercupen. En något tillknäppt tillställning slutade 1-1 och därefter vann Arsenal på straffar.

I ligapremiären borta mot nykomlingen Burnley visade dock Manchester City inga tecken på mättnad. I synnerhet gjorde inte en viss Erling Haaland det då hans dödlighet i straffområdet gjorde den avgörande skillnaden. Efter två inledande Haaland-mål vann Man City till slut, på ett övertygande sätt, med 3-0 på Turf Moor.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Framåtlutat

För Sevillas del var det inte direkt första gången som man gick hela vägen i Europa League. När Gonzalo Montiel slog in den avgörande straffen i finalen mot Roma i våras innebar det klubbens sjunde titel i den här tävlingen.

I La Liga hade man dock en mindre rolig säsong. Man var länge inblandade i bottenstriden, men kunde till slut klättra till en slutlig tolfte plats i tabellen. José Luis Mendilibar tog över huvudtränarposten så sent som i mars och med en färsk Europa-titel i ryggen är förväntningarna återigen ganska höga. Det blev dock ingen succé i premiären hemma mot Valencia i fredags där man föll tungt. Gästerna gjorde då det avgörande 2-1-målet i slutminuterna efter att Loic Badé blivit utvisad strax dessförinnan.

Sevilla gäller nu som klar underdog inför den här supercup-finalen mot Manchester City. De sistnämnda gäller som favoriter till omkring 1.40 gånger insatsen.

Frågan är dock hur högt lagen prioriterar den här matchen. För Man Citys del väntar ett toppmöte mot Newcastle på lördag och då vill man nog inte riskera någonting här. Kevin De Bruyne tvingades kliva av tidigt i premiären i fredags och lär inte vara aktuell för spel.

Oavsett så lär Manchester City ställa ett skickligt lag på banan och i Sevilla finns förstås också en hel del kvalitet. Jag tror att det här blir en match där båda lagen bjuder till och vill gå framåt. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 2.00 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 16 augusti 2023
TV: 
Stream: