Speltips Manchester City – Sheffield United 22/4: FA-cupen

Martin Efvergren Publicerat: 22 april 2023

Manchester City och Sheffield United gör upp i semifinalen av FA-cupen 2023. Matchen spelas lördag den 22 april med avspark kl 17:45.

Manchester City – Sheffield United

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Manchester City har sannerligen sett till att pricka formen i rättan tid. Nu går man in i en slutspurt där man har chansen att vinna en trippel och frågan är om man inte bör ses som favoriter i alla de tre tävlingarna.

I veckans semifinal i Champions League hade man en 3-0-ledning att gå på inför returen på bortaplan mot Bayern Munchen. Där stod man för en taktiskt smart och kontrollerad insats som gav dem 1-1 i en match där man till och med kunde kosta på sig att bränna en straff.

I Premier League har man sex raka segrar och flåsar därmed Arsenal i nacken. På onsdag väntar en seriefinal men närmast gäller det alltså en semifinal i FA-cupen där man betraktas som storfavoriter.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två lag i gott slag

Sheffield United har en riktig stark säsong bakom sig och med största sannolikhet spelar man i Premier League nästa säsong. Med fyra omgångar kvar att spela av Championship ligger man på andra plats med sju poäng ner till trean Luton.

Extra imponerande blir det med tanke på att man har lyckats kombinera det täta matchandet i Championship med fina prestationer även i FA-cupen. I de senaste två omgångarna har man slagit ut Tottenham och Blackburn efter uddamålssegrar på hemmaplan i båda matcherna.

Paul Heckingbottom tog över Sheffield United under den pågående förra säsongen och har sedan dess haft en otrolig utveckling på laget. Man kommer nu till den här FA-cupsemifinalen med sex segrar på de sju senaste matcherna så formen är med andra ord också god. Frågan är dock om det finns något de kan göra för att störa ett minst lika formstarkt Manchester City.

Man City gäller som favoriter till ett odds omkring 1.16 medan Sheffield United ger hela 18.00 gånger insatsen. Det säger en del om hur liten chans de sistnämnda anses ha.

Det mesta talar förstås för en klar seger för Manchester City, men Sheffield United är ett välorganiserat lag med gott självförtroende. Lyckas de bara ta sig an den här matchen med rätt anspänning så bör de kunna hålla ihop på helt okej sätt.

För Pep Guardiolas manskap väntar en minst lika viktig match mot Arsenal på onsdag och vi har sett hur de, på ett energisnålt sätt, har spelat av sina senaste två matcher. Mot Leicester förra helgen hade man en 3-0-ledning efter 25 minuter och slog därefter av på takten samt bytte ut nyckelspelare. Jag finner anledning att tro att det kan bli något liknande här och mitt spel blir därför att det kommer göras under 3.5 mål totalt till 1.97 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.97
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:45, lördag 22 april
TV: 
Stream:  viaplay logo