Speltips, Manchester City – Southampton 23/10: Nu måste väl en reaktion komma?

Spelbloggare Publicerat: 22 oktober 2016

Serieledande Manchester City jagar efter revansch och formen. Kan de hitta tillbaka på rätt spår när Southampton besöker Etihad Stadium? Vi lutar åt – ja.

Med total briljans. Så öppnade Manchester City spelåret. Sex raka serievinster innebär att man stormade mot en efterlängtad titel, men därefter tappades farten något; 0-2 i baken mot Tottenham följdes upp av 1-1 hemma mot Everton. Nåväl, förstaplatsen innehas fortfarande, men endast målskillnad – ett mål – skiljer dem åt från Arsenal och konkurrenterna nedan jagar häck i häl.

Formkurvan pekar istället uppåt för Southampton, som skördat en hel del mark i tabellen på sistone, och de står just nu parkerade på åttondeplatsen. Givetvis vill de upp till Europaområdet och härja och med tanke på vilka kvalitéer som finns i truppen ska det absolut vara möjligt. Men är man lika starka som förra året? Tveksamt, menar vi – men å andra sidan har ”The Saints” blivit kända för att kunna hantera svåra spelartapp på ett suveränt sätt de senaste åren.

Tveksamheter runt Pablo Zabaleta och Fabian Delph för Manchester City inför matchen. I skrivandets stund har besked om huruvida de ska kunna medverka eller ej inte offentliggjorts. Bacary Sagna är definitivt out.

För Southampton råder stora skadebekymmer. Ryan Bertrand och Cédric Soares kommer missa matchen medan Matt Targett och Shane Long står som osäkra.

City minusspelas

Fyra raka matcher utan vinst – två i serien och två i Champions League – är uppradade för Manchester City och nu senast åkte de på en stenhård käftsmäll borta mot Barcelona och förlorade med 0-4.

Av insatsen förtjänade de, City, ändå mer mot Barcelona. Spelet var fantastiskt bra fram tills keepern Bravo virrade totalt och fick syna det röda kortet. Dessförinnan spelade man ”bara” oavgjort hemma mot Everton i en match som bara skulle vinnas; man skapade en hel del och motståndarna mer eller mindre bara en möjlighet.

Så, det känns som att Southampton ställs mot City i lite fel tillfälle – en reaktion måste ju komma. På hemmaplan är City dessutom fenomenala och kan de bara få in den första baljan i tid, lär fler komma som brev på posten.

Gästerna är förvisso formstarka, men har enorma skadebekymmer. Kan komma till spel utan nästan en hel backlinje. Förödande mot en så pass offensivt stark kraft som värden ändå är.

Manchester City -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med ett mål – spelas till 1,78 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 23/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: