Speltips, Manchester City – Sunderland 26/12: Kombinationsspel synas

Spelbloggare Publicerat: 25 december 2015

Toppen mot botten när tredjeplacerade Manchester City tar emot nästjumbon Sunderland på Etihad Stadium. Ett vinnar- och målspel kombineras.

Tre friska pinnar ska fördelas. Manchester City har i och med förlusten mot Arsenal senast tappat mark i toppstriden och har inte råd att tappa ännu mer. Redan nu skiljer sex poäng upp till Leicester på toppen av kullen.

För Sunderland handlar det om att försvara sitt kontrakt i förstadivisionen, men oerhört tufft ser det ut; från sin nästjumboplats har man hela fem pinnar upp till säker mark – mycket i en bottenstrid när nästan halva spelåret är avverkat. Men ja, vinner man bara tre matcher av 17 blir det inte bättre än bottenstriden.

Spelet suttit i 4/5 senaste

Räknar kallt med två saker – att City vinner och att det här blir en målrik batalj. Så, varför inte kombinera ihop det till ett och samma spelobjekt?

På hemmaplan är Manchester City seriens mest underhållande och ett av de starkaste lagen. Sju vinster, noll kryss och två förluster är facit – snittet är på fyra mål per match och i sju av dessa har båda sidorna fått näta. Det var endast i början av säsongen, då man knappt släppte in mål, som man vunnit och hållit nollan.

Sunderland har släppt in flest mål i hela serien och gjort flest av de i bottentrion; stabilitet saknas, men framåt finns det kvalitéer. De tre senaste matcherna har alla förlorats, mot både Arsenal och Chelsea skrevs förlustsiffrorna 1-3.

Gästerna saknar dessutom sin defensiva mittfältare Jack Rodwell och från försvarslinjen kan vi räkna bort Younes Kaboul. City har endast Samir Nasri out.

Kan bli proppen ur här, men visst ska Sunderland ha en bra chans att hamna i målprotokollet? Även inbördesstatistiken talar på det – såhär har de senaste matcherna parterna emellan slutat:

Sunderland – Manchester City: 1-4
Manchester City – Sunderland: 3-2
Sunderland – Manchester City: 1-4
Manchester City – Sunderland: 2-2
Manchester City – Sunderland: 3-1

Med andra ord: minst fyra baljor i fem raka och med City som vinnare i fyra.

Spelar att Manchester City ska vinna och att det blir över 3,5 mål till fina 2,38 x insatsen hos Betsafe – ett spel som ska ha mycket goda möjligheter att pricka rätt. Finns som ett färdigspikat kombinationsspel.

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner & över 3,5 mål
Odds: 2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (UNIK BONUS: 1 500 kr)
Spelstopp: 16:00, lördag 26/12
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 1,22 williamhill logo
Oavgjort 7,50 betsson logo
Sunderland 15,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,45 bwin logo
Under 2,5 mål 2,98 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: