Speltips, Manchester City – Swansea 12/12: Tar City ett kliv närmare toppen?

Spelbloggare Publicerat: 12 december 2015

Det bör råda klasskillnad när Manchester City och Swansea ryker ihop på Etihad Stadium under lördagen och värden får vårt förtroende.

Swansea är i full kris, står utan huvudtränare och har bara vunnit en av de 12 senaste matcherna, vilket dessutom var mot den urusla tabelljumbon Aston Villa. Resultaten som Garry Monk fört klubben till under början av spelåret har inte varit tillfredsställande och han fick sparken under veckan.

Och inte helt oväntat var det. En klubb av Swanseas kaliber ska förstås vara bättre placerade än på en femtondeplats och bara ha en pinne ner till det helröda tabellområdet. Bottenstrid – det är under all kritik.

Efter en briljant seriestart satt Manchester City en bra bit framme i förarsätet i kampen om titeln, men man har tappat en del med tiden och är just nu trea med Arsenal och Leicester ovan. Dock är avståndet upp till kullen på ynka tre pinnar – helt öppet med andra ord.

Starkt favoritskap

På resande fot har Manchester City haft vissa bekymmer medan man på Etihad Stadium allt som oftast är att lita på. Åtta av de nio senaste matcherna på arenan har vunnits – enda plumpen var den förnedrande 1-4-torsken mot Liverpool – och sex av dessa med minst två baljor. I veckan sopades tyska Gladbach undan med 4-2 efter att man fått in tre baljor på de sista tio minuterna.

Kan nästan lova att det kommer vända för Swansea – man är alltför bra för att vara inblandade i bottenstriden – men det lär dröja i alla fall tills man får en ny huvudtränare och således får in lite fräscha idéer och ny tro.

Skadelistan är fortfarande fylld av betydande pjäser för värden; spelare som Vincent Kompany, Sergio Agüero och Pablo Zabaleta är out – men det har inte hindrat miljardbygget att leverera, åtminstone på hemmaplan. Bredden är stor och det skiljer ändå ett par snäpp ner till Swansea som har anfallaren Èderzito Macedo Lopes borta.

Sex av sex inbördesmatcher har Manchester City vunnit som värd sedan 80-talet – statistik som lär bli än mer ensidig efter att de här 90 minuterna är avverkade.

Manchester City -1,5 mål (asian handicap) spelas till 1,88 x polletterna hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 12/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 1,32 redbet logo
Oavgjort 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Swansea 11,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,55 betway logo
Under 2,5 mål 2,60 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: