Speltips, Manchester City – Tottenham 14/2: Bräcklig favorit

Spelbloggare Publicerat: 14 februari 2016

Tottenham fortsätter sin resa uppåt i tabellen i en rasande fart och när de besöker Manchester City på Etihad Stadium – tror vi att ännu en skalp ska kunna plockas.

Ladda upp spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna och kampanjerna från 25 olika spelbolag!

Inte mer än en utmanare till fjärdeplatsen – det var Tottenham för ett par månader sedan. Nu har såväl Arsenal som just Manchester City passerats i tabellen, och ankaret har droppats på andraplatsen, fem pinnar från ledande Leicester. Vem kunde tro det när vi årbladet vändes till 2016?

När Tottenham spurtar rejält, står Manchester City istället och stampar; maskineriet hackar och 1-3-förlusten hemma över nämnda Leicester senast var det klara beskedet på problemen som råder just nu. Nu skiljer hela sex pinnar upp till toppen av kullen, från fjärdeplatsen. En faktor som kan ha flyttat lite fokus från toppstriden, är att tränaren Pellegrini redan nu fått beskedet att han kommer ersättas av Pep Guardiola efter spelårets slut.

Lite för stort favoritskap

Man kan sitta i timtal och försöka klura på vad som står snett till i Manchester City – eller så inser man bara faktumet. Problemen har hur som helst eskalerats och sättet som försvaret uppträdde på mot Leicester var under all möjlig kritik.

Nu kommer seriens, utan tvekan, formstarkaste lag på besök. Sex raka vinster, varav två i FA-cupen, har radats upp och då har bland annat Leicester stått som motståndare. ”Spurs” ser oerhört solida ut; presterar på en hög och jämn nivå.

De senaste åren har City haft en stor fördel i de här inbördes matcherna – men i det omvända mötet med detta vann Tottenham med förkrossande 4-1. Kanske kan ännu en skalp vänta här?

Det ser inte heller ut som att Citys skadelista ska hinna lättas upp till avspark. Vincent Kompany och David Silva är osäkra för spel och Kevin de Bruyne, tillsammans med flera andra pjäser, alltjämt out. Gästerna saknar ”bara” mittlåset Jan Vertonghen.

Visst ska Tottenham ha en utmärkt möjlighet att knipa minst en pinne här? Bättre tillfälle för det fås inte. De spelas med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – till smakrika 1,84x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Tottenham +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:15, söndag 14/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 2,10 williamhill logo
Oavgjort 3,65 unibet logo
Tottenham 3,75 bwin logo
Över 2,5 mål 1,74 betstarsknapp logo
Under 2,5 mål 2,15 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: