Speltips, Manchester City – Tottenham 21/1: Det här blir en match att minnas

Spelbloggare Publicerat: 20 januari 2017

Valet av spelobjekt kunde knappast ha varit enklare än inför lördagens superbatalj mellan Manchester City och Tottenham i Premier League. Polletter till 1,71x – in!

Toppmöte!

Manchester City, som var stora favoriter till att vinna hela PL-kalaset på förhand, har inte nått upp i varken önskad eller väntad standard; är femma och har hela tio pinnar upp till serieledande Chelsea. Tre till tvåan Liverpool. Måstematch här, att kamma hem en trea? En förlust vore hur som helst förödande.

Superform i Tottenham! De stormar framåt och har vunnit sju raka matcher, varav ena i FA-cupen, och när ett formstarkt West Bromwich kördes över med 4-0 på White Hart Lane förra veckan, klev ”Spurs” upp på andraplatsen i serien och står nu längst fram i ledet av utmanare till nämnda Chelsea.

Det är med vissa problem som Manchester City kommer till spel, förutom på formfronten – Fernandinho är out med en avstängning, liksom skadade Gundogan och Kompany. Fernando ska testas närmare avspark. Gästerna har Vertonghen och Lamela skadade.

Intressant är att Citys nyförvärv, den 19-åriga brassen Gabriel Jesus, senast i Palmeiras, kan debutera. Aktuell för inhopp.

Usel försvarsprestation senast

Tänkte såhär innan oddsen droppade; 1,60x på BLGM-spelet – och jag klipper. Nu får vi hela 1,71 x smeten av Bethard och då är det bara att slussa in polletterna, såklart.

Manchester City blev helt utspelade senast; förlorade med 0-4 borta mot Everton. Precis som siffrorna avslöjar, blev mer eller mindre ingenting rätt. En katastrofal prestation, från första till sista minut.

Efter matchen påstods Pep Guardiola mer eller mindre ha tackat spelarna för deras insatser och sedermera förklarat förlusten med otur och domarteamets beslut. Svälj det – 0-4 i baken och spelarnas prestation skulle knappast ses över, som det lät.

Lätt att det uppstår en spricka mellan trupp och tränare vid sådana beteenden.

Nu ska City, efter en försvarsprestation under all möjlig kritik, ta emot formstarka Tottenham på Etihad Stadium – ett Tottenham som bara radar upp vinster och inte minst hittat rätt offensivt. Harry Kane har nått sin formtopp; stod för ett hattrick senast och antecknats för sex mål på de fyra senaste matcherna.

Men det är inte bara Kane som levererar, utan hela ”Spurs”. Christian Eriksen och Dele Alli ser också fantastiskt bra ut. De tre, med flera, blir svåra att handskas med för ett Cityförsvar med stora problem.

Eftersom City hamnat på efterkälken mer eller mindre måste trean jagas och de lämnar ytterst sällan Etihad Stadium utan mål framåt. Det har faktiskt inte hänt vid ett enda tillfälle under spelåret.

BLGM – ja spelas alltså till 1,71x hos Bethard (1 000 kronor bonus).

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 21/1
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: