Speltips, Manchester City – Watford 14/12: Måstematch för City

Spelbloggare Publicerat: 13 december 2016

Det fortsätter slarvas i Manchester City och när de får besök av ett överraskande starkt Watford borde bortamålen vara nära till hands. Underskattar oddssättarna deras kvalitéer?

Kommer en del måstematcher för Manchester City framöver. Pep Guardiolas favorittippade manskap har svikit enormt efter den suveräna seriestarten och är nu hela sju poäng på efterkälken mot ettan Chelsea från den fjärdeplats som parkeras på. Kan City väcka liv i titeldrömmen?

Det blev en hemsk 2-4-förlust borta mot Leicester senast och nu endast en vinst inkasserad på de fem senaste matcherna.

Gästande Watford har istället varit en stor överraskning – i positiv bemärkelse. En meriterande sjundeplats står de på just nu och det är över all förväntan. Känslan var att greppet höll på att tappas nu under månaderna november och december, men det bjöds på ett stort styrkebesked när Everton värjdes undan med 3-2 i slutet av den förra veckan.

Stefano Okaka blev då tvåmålsskytt i sin andra match från start och det blir svårt för Walter Mazzarri att hålla honom utanför startelvan.

Målspelet suttit i åtta raka

Som Manchester City uppträder defensivt, är det bara att investera i målspelen här.

Pep Guardiola håller, trots upprepande fiaskon och misstag i backlinje och på målvaktsposten, fast vid sin idé om att bollen alltid ska spelas längst marken. Frågan är; håller Cityspelarna för det? Det har nästan blivit till en vana; bolltapp, i synnerhet på egen planhalva, som leder till mål i baken.

2-4-förlusten mot Leicester senast var ett praktexempel på detta. Försvarsspelet var extremt svajigt och ett av baklängesmålen kom till orsakat av en misslyckad bakåtpassning tilltänkt Claudio Bravo, men istället snodde Jamie Vardy bollen och rullade den i mål.

Här ställs Manchester City mot ännu en motståndare som är vassa på att ställa om. Watford har visats trivas med sådana matchbilder, när motståndarna ska styra och ställa. Laget har udd framåt och vann med 3-2 hemma över Everton senast. BLGM-spelet har suttit i 4/5 senaste matcherna.

För Manchester City har det målats åt båda håll i åtta raka matcher.

Här saknas dessutom Fernandinho, som har ett stort defensivt ansvar, för hemmalaget. Avbräck! Även spetsen Sergio Agüero är out, men framåt finns det kvalitet och det ska mycket till för att en match ska lämnas mållös, trots allt.

BLGM – ja klipper vi till 1,91 x insatsen hos Bethard. Öppna ditt konto hos dem och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här! Spelvärde runt 15 punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 14/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: