Speltips Manchester City – West Ham 3/5: Mot ligatiteln

Martin Efvergren Publicerat: 3 maj 2023

Ett Manchester City med ligatiteln i sikte tar emot West Ham United i onsdagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 3 maj 2023 med avspark kl 21:00 på Etihad Stadium.

Manchester City – West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Samtidigt som Arsenal har börjat vackla har Manchester City gjort det motsatta och med sex ligamatcher kvar att spela har man ligatiteln i egna händer. Senast man förlorade en match var borta mot Tottenham i början av februari. Därefter har man radat upp 15 segrar och tre kryss på de 18 senaste matcherna.

I förra veckans seriefinal hemma mot Arsenal gav man inte gästerna ett lillfinger. Istället blev det en maktdemonstration av Pep Guardiolas manskap som vann med 4-1. Söndagens bortamöte mot Fulham blev dock resultatmässigt klart jämnare. Efter en 2-1-ledning i halvtid kunde Man City kontrollera hem en mållös andra halvlek.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ostoppbara på hemmaplan

West Ham United har höjt sig de senaste månaderna, men två raka förluster gör att faran för nedflyttningsstrid alltjämt i högsta grad lever. Samtidigt stundar ett dubbelmöte mot AZ Alkmaar i semifinalen av Confence League som gör att de har ett tätare spelschema än de övriga bottenlagen.

West Ham kommer senast från ett Londonderby borta mot Crystal Palace som blev en riktig vilda västern-tillställning. Hemmalaget var i förarsätet både resultat- och spelmässigt under stora delen av matchen och vann till slut med hockeysiffrorna 4-3. I omgången dessförinnan föll The Hammers med 2-1 hemma mot Liverpool.

Manchester City och West Ham möttes senast i premiäromgången av Premier League. Då gick de förstnämnda segrande med 2-0 på London Stadium.

När de nu möts igen gäller Man City som klara favoriter. Det är mcyket svårt att se hur West Ham ska kunna störa dem i den formen som de är i nu. I synnerhet har Manchester City varit starka hemma på Etihad Stadium där man, i princip, har kört över vilka som än har kommit, vare sig det är FC Bayern, Liverpool eller Arsenal.

Man City har gjort tre mål eller fler i de sex senaste hemmamatcherna och det bör man ha goda chanser att lyckas med även mot bottenlaget West Ham. Mitt spel blir att Manchester City gör över 2.5 mål till 1.80 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City över 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 3 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo