Speltips Manchester United – Arsenal 1/11: Tight stormöte

Martin Efvergren Publicerat: 31 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Manchester United inledde säsongen svagt men tycks nu ha hittat mer rätt. För Arsenals del är formkurvan den omvända men mycket talar ändå för att det här kommer att bli jämnt och sannolikt också målsnålt.

  Rygga vårt speltips hos Comeon!
Annons. Nya kunder hos Comeon. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Manchester United har bara skrapat ihop sju poäng efter fem spelade ligamatcher men det är tydligt att reaktionen efter 1-6-debaclet mot Tottenham har varit positiv. Istället för att gräva ner sig har man besegrat Newcastle och PSG, kryssat mot Chelsea och i onsdags körde man över RB Leipzig med hela 5-0 i Champions League.

Därmed har man skaffat sig ett väldigt fint utgångsläge inför fortsättningen av CL-gruppspelet och nu gäller det att kunna fortsätta leverera på samma sätt i ligan. Härnäst stundar alltså ett stormöte då rivalen Arsenal gästar.

Till skillnad mot Man United så inledde Mikel Artetas manskap säsongen stabilt med segrar i tre av de fyra första ligaomgångarna där förlusten kom mot Liverpool på bortaplan. Men i de två senaste omgångarna har man gått mållösa då man besegrats med 1-0 av både Manchester City och Leicester City.

I torsdags kunde man dock, planenligt, ta sig tillbaka till vinnarspåret då Dundalk besegrades med 3-0 efter att ha gjort samtliga mål inom loppet av fem minuter.

På bortalagets skadelista finns Martinelli, Chambers, Pablo Mari och Holding medan Manchester United har Martial avstängd samt Jones, Lingard och Bailly skadade.

Det nya målsnåla Arsenal

Manchester United är med sina sju poäng två efter Arsenal men med en match mindre spelad och kan således gå förbi vid en seger här. Ser man till lagens resultat och spelmässiga prestationer de senaste matcherna så är det också fördel hemmalaget.

Efter att ha släppt in sex mål mot Tottenham har Man United bara släppt in två på de fyra senaste och man har hållit nollan i två raka matcher inför det här rivalmötet. Defensivt har man alltså stängt igen på sistone och det är, som bekant, oftast grunden till resultatmässig framgång.

Det har sannolikt även Mikel Arteta predikat i Arsenal för om det är någonting han har lyckats med hittills så är det skapa en stabilitet via en tydlig defensiv struktur. Faktum är att Arsenal, hör och häpna, är ett av de målsnålaste lagen i Premier League så här långt med bara 7 insläppta och 8 åtta gjorda mål.

I 1-0-förlusten mot Leicester senast såg man dock alltför uddlösa ut i sin offensiv och just nu är det den delen av spelet som Arsenal behöver utveckla om man ska bli ett topplag den här säsongen.

Mot ett formstark Manchester United på bortaplan tror jag dock inte att man vill bjuda på alltför många omställningar och det kan sannolikt borga för en mer låst matchbild.

Formmässigt är det fördel hemmalaget men det här kommer, högst troligt, bli en tight match mellan två relativt jämnstark lag som båda ser allt tryggare ut i sin defensiva organisation.

Senast lagen möttes (i januari) vann Arsenal med 2-0 och det första mötet förra säsongen slutade 1-1. I de tre senaste mötena har det gjorts under 2.5 mål totalt.

Med dessa ingångsvärden blir mitt spel att det kommer göras färre än 2.5 mål i den här prestigefyllda drabbningen till finfina 2.19 gånger pengarna hos Comeon.

Annons:
  Rygga spelet hos Comeon – Få 100% bonus upp till 100 kr!
Annons. Nya kunder hos Comeon. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.19
Spelstopp: 17:30, söndag 1 november 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: