Speltips, Manchester United – Arsenal 28/2: Vi är oense med oddssättarna

Spelbloggare Publicerat: 27 februari 2016

Ett klassikermöte väntar i Premier League när Manchester United och Arsenal drabbar samman på Old Trafford. Oddssättarna är inne på att det kommer bli en målsnål batalj – vi tänker annorlunda.

Två platser, men tio pinnar. Det är skillnaden mellan årets Arsenal och Manchester United. Gunners har titelvittring efter att toppkonkurrenten, fortfarande serieledande Leicester, besegrades med 2-1 senast – med den avgörande baljan så sent som i den femte stopptidsminuten. Tredjeplatsen innehas och till den nämnda konkurrenten skiljer två poäng samt att Tottenham hittas däremellan.

Det blir bara värre och värre för de röda djävlarna från Manchester. Skadelistan växer för varje vecka och trots att man under den senaste veckan avancerat vidare i såväl FA-cupen som Europa League-slutspelet är Louis van Gaal fortsatt pressad på sin tränarpost. Ett par oönskade resultat och han kan få foten direkt. Målet i seriespelet är att plocka fjärdeplatsen, vilken leder till CL-kvalet, men det ser inte ljust ut när hela sex pinnar skiljer upp till lokalkonkurrenterna Manchester City.

Målöverspelet betalar finfint

Ett oavgjort resultat vore inte önskat för varken United eller Arsenal – de måste jaga trean i och med de situationerna de är fast i. Räknar således med fart och fläkt: kan utvecklas till rena hawaiifotbollen.

Nu är det ett extremt skadeskjutet United som kommer till spel och det är främst på de defensiva positionerna man får omvärdera. David de Gea väntas vara tillbaka i speldugligt skick, men annars finns inte mycket positivt att rapportera. Och förutom att man får städa om defensivt, är det också flera rutinerade pjäser som får ställas vid sidan av.

I sex av Uniteds sju senaste matcher har det bjudits på minst tre baljor medan övrig landade på exakt två. Mer snålt med målvaran för Arsenal, men ändå har bara två av de sex senaste landat på under två strutar och två över. Inbördes statistiken den närmsta tiden, den talar för just – mål.

De flesta målöverspelen kan vara av intresse, men vi väljer att ta det säkra före det osäkra här och spelar över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två – till finfina 1,75 x smeten hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:05, söndag 28/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester United 3,28 unibet logo
Oavgjort 3,35 unibet logo
Arsenal 2,40 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,30 expekt logo
Under 2,5 mål 1,67 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: