Speltips, Manchester United – Aston Villa 16/4: Hörnspelar till 1,90

Spelbloggare Publicerat: 15 april 2016

Tabellfemman Manchester United spelar för Europa och när de möter den hopplösa tabelljumbon Aston Villa, investerar vi polletterna på hörnmarknaden där oddssättarna är helt oense.

Europajagande tillika femteplacerade Manchester United står inför en svettig avslutning på säsongen. Förutom att siktet är inställt på fjärdeplatsen, som leder till kval mot Champions League, när fyra pinnar skiljer upp dit och att flera konkurrenter flåsandes i nacken ska hållas undan, står man också inför semifinal mot Everton i FA-cupen om drygt en vecka.

På andra sidan planhalvan står den hopplösa jumbon Aston Villa. Med så lite som 16 inspelade pinnar på 33 matcher – mindre än en halv i snitt per match! – överlever man förstås inte i en division. Åtta förluster är uppradade och från supporterhåll är kritiken massiv – var finns hedern, stoltheten?

För United saknas flertalet viktiga pjäser sedan länge och även Ander Herrera kan vi räkna bort från spel. Gästerna har också en del skadebekymmer; bland annat kaptenen Gabriel Agbonlahor saknas.

Bra betalt överspel

Det mesta talar för att Manchester United ska plocka en stabil trea – klass, motivation och hemmaplan är en stark kombination – men det finns problem i offensiven, med målskyttet, och det är sällan som matcher vinns med speciellt stora siffror. De fem senaste har alla kommit med uddamålet.

Vill istället backa Aston Villa på hörnmarknaden, deras utsatta lina – på 2,5. 24hBet och Bet365 anser att överspelet på den ska vara klar favorit – Bwins oddssättare instämmer inte och dukar ut hela 1,90 x smeten för spelet.

Nu skapar Aston Villa förvisso inte överdrivet med hörnor – 3,9 i snitt per bortamatch – medan United brukar hålla nere motståndarnas siffror; 3,3 på hemmaplan. Men det borde ändå inte motivera att oddset nästan snuddar dubbelt på en 2,5-lina.

Att Aston Villa är helt körda i jakten på ett nytt kontrakt borde faktiskt kunna tala för större hörnproduktion i samband med att de inte måste backa hemåt, utan kan spela avslappnat och med avsaknad av press. Kanske finns lite mer motivation att pusha upp positionerna således?

Aston Villa över 2,5 hörnor spelas till 1,90x.

Speltips:

Speltips: Aston Villa över 2,5 hörnor
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 16/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: