Speltips, Manchester United – Chelsea 28/12: Felsatt kortlina

Spelbloggare Publicerat: 28 december 2015

De krisande rivalerna Manchester United och Chelsea möter varandra på Old Trafford – och även om det finns en risk att det smäller till rejält ute på planen känns kortlinan för högt satt.

Ladda upp spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna från 24 olika spelbolag!

Bottenrekorden radas upp för Manchester United; 0-2-förlusten borta mot Stoke senast var den fjärde raka och det är en rekordusel svit i modern tid. Dessutom; inte en enda vinst på på sju matcher i följd.

Louis van Gaal väntas därför få sparken från sin tränarpost inom kort och toppstriden är man borträknade från. Råder allt annat än harmoni i truppen.

Ännu värre har det varit för mästarna Chelsea – de hittas hela tio pinnar under Manchester United och till nedflyttningsområdet skiljer så lite som två. Man fick ”bara” 2-2 hemma mot Watford i slutet av förra veckan – allt annat än en perfekt start för tränaren Guus Hiddink, som ersatte José Mourinho. Extra tufft då man missade en straffspark i slutskedet av matchen.

Värde i underspelet

Stora rivaler, två uppretade och desperata parter – det talar förstås för att en tuff match kan vara att vänta men när kortlinan är på 5,5, endast ostskivor inräknade, lockas vi starkt av underspelet, även om det tar emot.

Tycker statistiken får tala för sig självt; Manchester United har tio raka matcher där det max bjudits på fem varningar och matchsnittet i serien är på 3,3 stycken. För Chelsea har fyra av de fem senaste klivit under samma lina och deras snitt är på 4,3/matchen. 10 av de 11 senaste inbördesmatcherna likaså.

Huvuddomaren Martin Atkinson brukar dessutom kunna hålla korten kvar i fickan och föredrar oftast dialog framför konfrontation. 12 raka matcher han hållit i visselpipan har klivit under 5,5 ostskivor.

Hade köpt liknande odds vi på över-/underspelet om kortlinan pushats ner fem decimaler. Under 5,5 gula kort spelas till mycket fina 2,10 x insatsen hos Bwin. Känns som klart värde trots de rådande förutsättningarna.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 gula kort
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, måndag 28/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester United 2,55 mybet logo
Oavgjort 3,35 unibet logo
Chelsea 3,10 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,72 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: