Speltips, Manchester United – Crystal Palace 20/4: Försmak på eventuell cupfinal

Spelbloggare Publicerat: 19 april 2016

Är det här kanske en försmak på vad som vänta skall i FA-cupfinalen? Semifinalisterna Manchester United och Crystal Palace ryker ihop i en seriebatalj och vi väljer sida på en av de utsatta mållinorna.

Det är närmast omöjligt att få grepp om Manchester United; de håller oftast inte i närheten av toppklasstandard i deras prestationer – sviker nästan vecka efter vecka – men är ändå femma i tabellen, på Europaplats, och har vunnit fyra av de fem samt endast förlorat en av de sju senaste matcherna. Chansen att kliva upp på en CL-plats får fortfarande anses som relativt stor.

För Crystal Palace är kontraktet i praktiken säkrat och dessutom är man i semifinal i FA-cupen, precis liksom Manchester United, men resultaten i serien har fortfarande varit positiva de senaste veckorna. Förra veckan löstes 1-1 mot Arsenal och man har fyra efter varandra utan torsk, tre oavgjorda och en vinst. Starkt för att vara på den undre halvan, även fast det finns mer potential i detta Palace.

För Manchester United väntar cupsemi mot Everton i slutet av veckan medan Crystal Palace ställs mot Watford. Kanske är detta en försmak på vad som komma skall i finalen?

Det lutar åt underspelet

Känns som att United borde vara mer motiverade här med tabellsituationen i åtanke, men Crystal Palace har hållit standarden och moralen uppe på sistone – imponerar faktiskt. Svårt att se att de skulle falla ihop.

Det som utmärkt Crystal Palace är försvarsspelet. Man har hållit ihop det väl, vilket kommer försvåra det ännu mer för ett Manchester United som förvisso är urstabila bakåt – håller ofta nollan – men i stunder är totalt uddlösa framåt. Exempelvis lyckades man bara vinna med 1-0 över den hopplösa och katastrofala tabelljumbon Aston Villa senast. Fanns möjligheter till klart mer.

Ett spelförande United lär alltså ha det svårt att få hål på Palace…

Såklart offensivt plus med Wayne Rooney tillbaka och han visade framfötterna i matchen mot Villa i perioder, men är alltjämt matchotränad. Kommer ta tid innan han kommer upp i hundra procent.

Svårt att se det här bli en sprudlande batalj och underspelet på 2,5-målslinan klipps till acceptabla 1,87 x smeten hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 20/4
TV:  viasatmotor logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: