Speltips, Manchester United – Everton 3/4: Målspelet synas

Spelbloggare Publicerat: 3 april 2016

Kampen om Europaplatserna är fasansfullt tajt och intressant – en strid som Manchester United är inblandade i medan Everton är fast i det hopplösa mittenskiktet, men värdens uddlöshet bäddar ändå för en målsnål batalj.

Ena sidan är en av de minst underhållande att följa, den andra en av de mest dito – i alla fall om vi räknar mål framåt och bakåt. Två klubbar med helt olika spelfilosofier.

Manchester United har varit ifrågasatta från början till slut, eller ja; har ju varit det ända sedan Sir Alex lämnade klubben, och om Louis van Gaal inte lyckas föra ”de röda djävlarna” till en Europaplats så ökar risken drastiskt att han ska få sparken, även om det lär bli så hur som helst. Endast målskillnad skiljer dem från EL-platsen och ytterligare en till CL-kvalplatsen.

Trots att Everton under perioder, enskilda matcher, kan se ut som en titelkandidat och att truppmaterialet är starkt, hittas de inte bättre än på en blek tolfteplats i tabellen. Ett makalöst misslyckande – en av de stora orsakerna till detta är alla de uppradade kryssen; 11 stycken på 29 matcher.

Underspelet närmast till hands

Visst, för Everton brukar det vara öppna dörrar såväl bakåt som framåt – men här är det United som ska sätta tonen, och ja; då brukar det bli tätt och målsnålt.

Skadelistan är fortsatt fullproppad för Manchester United och offensivt är bland annat Wayne Rooney och Ander Herrera out – stora avbräck. Anthony Martial klarar inte av att hålla anfallsspelet uppe och 1997:an Marcus Rashford har förvisso kommit in och överraskat rejält, men kvalitén minskar ändå avsevärt.

Målskyttet är det stora problemet för United och man brukar ha problem att luckra upp samlade försvar. Sex matcher efter varandra har klivit under 2,5 mål och för Everton har faktiskt fyra av de sex senaste gjort detsamma.

Gästernas hopp står till FA-cupen, där semifinalen är nådd, och frågan är om vi kommer se samma frejdiga Everton i slutspurten av seriespelet? Undertecknad är tveksam till det.

Under 2,5 mål spelas till acceptabla 1,82 x insatsen hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 3/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester United 2,10 williamhill logo
Oavgjort 3,50 betsson logo
Everton 3,95 unibet logo
Över 2,5 mål 2,10 expekt logo
Under 2,5 mål 1,82 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: