Speltips, Manchester United – Liverpool 17/3: Desperata jakten talar för – hörnor

Spelbloggare Publicerat: 17 mars 2016

Manchester United har två mål att hämta in mot Liverpool från Anfield i åttondelsreturen på anrika Old Trafford. Lär bli full fart framåt från de röda djävlarna – och vi tar deras sida i ”hörnmatchen”.

Liverpool värjde fram, i anfallsvåg efter anfallsvåg, i förra veckans fajt. Styrde och ställde helt på egna villkor – så pass att 2-0 var ett resultat som nästan kan ses som i underkant. Unitedkeepern David De Gea var den stora anledningen till att det här fortfarande är en hyfsat öppen historia inför returen.

Så – positiva besked för Liverpool. Klart sämre för United, som också fallit in i en halvdjup formkurva, mycket orsakat av de brutala skadebekymren.

Formkurvorna pekar åt helt olika håll. United har inte vunnit på tre raka matcher, förlorat två och spelat en oavgjord. Under ordinarie tid har Liverpool fem vinster och två kryss på de senaste matcherna – Jürgen Klopp har sannerligen fått ordning på grejerna från tränarrodret.

I Premier League är det dock alltjämt United som hittas ovanför Liverpool, dock endast med tre pinnars marginal och dessutom en match mer spelad. Bägge parter är absolut heta kandidater till att i första hand plocka femteplatsen, vilken leder till Europa League, men även fjärdeplatsen, som leder till CL-kvalet.

Vinner hörnmatchen klart

Matchbilden är inte speciellt svår att förutspå – självfallet är det Manchester United som måste pusha upp positionerna från minut ett. Att hämta in två mål mot ett Liverpool i kalasform, det finns enklare uppgifter än så.

Det är inte kört, men kommer bli svårt.

Givetvis en fördel för Liverpool att få in en bortabalja – då måste United få in minst fyra för att avancera vidare, men prioritet ett är förstås att hålla backlinjen tät; hålla motståndarna borta från de heta målchanserna.

Och med Uniteds uddlöshet, lär det bli svårt att hitta rätt. Det väntade, stora bollinnehavet innebär däremot finns det alla möjligheter att skapa – hörnor.

Nu skapar United endast 5,4 hörnsparkar i snitt i PL-hemmamatcherna mot motståndarnas 3,2. Bortastatistiken för Liverpool är 6,8 framåt och 4,6 bakåt. Men ja, nu är förutsättningarna helt annorlunda från en vanlig match i serielunken…

Inte så att man skickar in hus och bil på detta, men United -2,5 hörnor (asian handicap) är ändå värt att investera i med ett par polletter.

Speltips:

Speltips: Manchester United -2,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 17/3
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester United 2,65 unibet logo
Oavgjort 3,30 titanbet logo
Liverpool 2,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,15 expekt logo
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: