Speltips, Manchester United – Manchester City 25/10: Toppderby – betyder det mål?

Spelbloggare Publicerat: 24 oktober 2015

Generellt brukar derbyn innebära – hård kamp och målsnålt. I Manchester ser det däremot annorlunda ut. Bjuder United och City på ännu en underhållande batalj?

Och det är inte bara ett derby, utan också fokus – titelfajt. Bara nio spelade matcher för parterna hittills, men de har kapaciteten att hålla i kampen om förstaplatsen. Manchester City står på 21 pinnar, återtar sin plats som herre på kullen vid oavgjort eller vinst. Manchester United är två stycken bakom sina rivaler och skulle bli etta vid vinst och tre plusmål.

Skoj kuriosa är att City vid händelse av en vinst skulle plocka sin 50:e mot United. Litet jubileum möjligt med andra ord. Historiskt är det fördel United, men i fem av de sju senaste inbördesmatcherna har City stått som vinnare. Inte ett enda kryss på de 12 i följd.

Statistiken talar sitt tydliga språk

Lutar åt att det här kan bli 90 oerhört underhållande minuter – som det varit de senaste åren. Generellt brukar derbyn innebära – hård kamp och målsnålt. I Manchester ser det annorlunda ut med mål i massor, ofta hawaiifotboll. Exakt vad den neutrale supportern vill se.

Svårt att veta vilken av sidorna som tar fast taktpinnen direkt. Tror att det kan bli hård kamp om den, med två sidor som inte accepterar att jaga, och detta ökar möjligheterna ännu mer för att det ska bli svängigt på Old Trafford.

Offensiva kvalitéer finns det också åt båda håll, vilka överordnar de defensiva sådana stort. Verkar som att City får tillbaka mittbackskuggen Vincent Kompany och dessutom saknas spetsen Sergio Agüero. Inte optimalt för oss som vill se och tror på mål – tänker ändå att flera mållinor ska klara av att passeras. Defensivt avbräck i Uniteds Luke Shaw.

Åtta av de tio senaste inbördesmötena har bjudit på minst tre strutar, 10 av Uniteds 11 senaste och åtta raka för City likaså. Vi låter den statistiken tala för sig självt. 4-2 slutade fjolårets identiska match.

1,90x för över 2,5 mål är överraskande bra betalt och det köper vi hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:05, söndag 25/10
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester United 2,65 bwin logo
Oavgjort 3,50 titanbet logo
Manchester City 2,85 betsson logo
Över 2,5 mål 1,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,00 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: