Speltips, Manchester United – Reading 7/1: Cuplördagen öppnas på Old Trafford

Spelbloggare Publicerat: 6 januari 2017

Lördagens FA-cupäventyr inleds på Old Trafford, där avsparkstiden mellan Manchester United och Reading är utsatt 13:30. Det är en på flera vis speciell match – och i den tar vi ställning. Håller ”De röda djävlarna” för favoritskapet?

En FA-cupmatch likt vilken som helst? I alla fall inte för Readings tränare Jaap Stam och försvarare Tyler Blackett, som båda har ett förflutet i Manchester United.

Den sistnämnda, Blackett, kom från just United, där han aldrig riktigt fick förtroendet, till Reading i augusti 2016 och har växt fram som en självklar klippa i försvaret; spelat 16 matcher, alla från start.

Annars är det två klubbar i helt olika verkligheter. Manchester United slåss om Europabiljetterna i Premier League – kraft att haka på titelracet har tyvärr inte funnits – medan Reading med näbbar och klor kämpar för att åter ta klivet upp i finrummet. Tredjeplatsen innehas i Championship.

Stark startelva från United

Det kommer roteras från Manchester Uniteds håll.

Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba och Henrikh Mkhitaryan, som alla varit briljanta på sistone, är tre spelare som väntas få stå åt sidan. Blir United således en favorit i fara här? Undertecknad menar – nej.

Med situationen som råder i serien, där man har hela tio pinnar upp till toppen av kullen, blir cuperna av allt större betydelse – och just FA-cupen vann de ju i fjol. En stark startelva kommer ändå presenteras, rapporteras det. Som det ser ut, en sådan som ska utmana i toppen av Premier League.

En som blir extra intressant att se i Manchester United är Marcus Rashford, som fått måttligt med speltid på sistone – men stod för ett suveränt inhopp senast, i 2-0-vinsten borta över West Ham.

Klart det här en stor match för bortaspelarna – mot en storklubb på en lika klassisk som mäktig fotbollsarena. Främsta fokus är dock på seriespelet, där de slåss för en plats i Premier League. Dessutom har det varit lite sådär med bortaspelet.

I oktober trillade Reading ur Ligacupen mot ett b-betonat Arsenal efter 0-2 i baken på Emirates Stadium. Nu besöker man ett United som väntas presentera en stark startelva. Slutsats?

Manchester United -1,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med exakt två baljor – spelas till 1,85 x insatsen hos Bethard. Hämta din 1 000-kronorsbonus hos dem här!

Speltips:

Speltips: Manchester United -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 7/1
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: