Speltips, Manchester United – Saint Ètienne 16/2: Zlatans favoritmotstånd

Spelbloggare Publicerat: 15 februari 2017

Zlatan Ibrahimovic och hans hårt Europasatsande Manchester United möter Saint Ètienne i sextondelsfinalen av Europa League. Svensken trivdes mycket bra mot dem under sin sejour i Frankrike – och frågan är om han, tillsammans med sina kamrater, klarar av att värjda undan dem?

Favoritmotstånd nummer ett. Saint Ètienne är den klubb som supersvensken Zlatan Ibrahimovic målat mot vid flest tillfällen i sitt proffsliv – 14 fullträffar. Lyckan var total i PSG – blir det likadant här i Manchester United?

José Mourinho har uttryckt en vilja om att komma långt i Europa och Manchester United är en av de hetaste kandidaterna till att vinna alltihopa. Framförallt skulle en sådan skalp sitta bra på sin plats eftersom titelhoppet i Premier League är helt sinat. Där får man istället jaga en CL-biljett.

Saint Ètienne är femma i den franska förstadivisionen och därmed i det område de både förväntas och ska vara i – strax bakom den absoluta toppen. Kommer det räcka till en topp fyra-plats? Nja. Gruppspelet här i EL var utmärkt utfört; man kom etta före Anderlecht, Mainz 05 och Qabala med 3-3-0 i resultatraden.

Tajt – men vinner?

Matchbilden är inte speciellt svårt att förutspå – ett Manchester United som kommer styra med järnhand, ha ett massivt bollinnehav och ställas mot ett samlat försvar.

Men överdrivet riskfyllt lär det inte bli från ”De röda djävlarnas” sida. Insläppta bortamål kan bli förödande och precis som det brukar bli i de inledande mötena av två, brukar de vara lite mer präglade av det defensiva. Säkra före det osäkra.

Detta skulle kunna bädda för raka målunderspel, men det finns andra marknader som lockar mer till spel.

Över 90 minuter kommer fransmännen få det svårt att stå emot Manchester United, som väntas ställa ut en mer eller mindre helt ordinarie startelva, bland andra med Zlatan Ibrahimovic på planen – och han har ju ett superfacit mot Saint Ètienne.

Sedan förlorar bortalaget en hel del offensiv kraft i skadorna på anfallspjäserna Alexander Söderlund, Robert Beric och Oussama Tannane.

Såvida siffrorna inte skjuter i höjden, kan vi samtidigt räkna med att Saint Ètienne i främsta hand försöker hålla ihop försvarsspelet.

1-2/0?

Manchester United vinner och håller nollan spelas som en hopknåpad kombination hos NordicBet till 1,93 x insatsen.

  Rygga spelet hos NordicBet – Få 1 000 + 400 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester United vinner & håller nollan
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (Unik: 1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 16/2
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: