Speltips Manchester United – Watford 9/1: FA-cupen

Simon Pålsson Publicerat: 8 januari 2021

FA-cupen fortsätter med svindlande många matcher lördagen den 9 januari 2021, bland annat Manchester United hemma mot Watford.

Manchester United - Watford

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det här kunde ha varit ett smäktande möte i Premier League, men numera spelar som bekant inte den klassiska klubben Watford i högstaligan längre. Nu är det istället dags att åka till Old Trafford för ett cupmöte i den klassiska, anrika FA-cupen.

Nog vore det konstigt om man inte hade höga förväntningar inför en match av den här digniteten, inte minst med tanke på att det trots allt står en titel på spel. Det här är, vad jag förmodar, lagens bästa chans till en titel i år.

Visst, Manchester United kan teoretiskt sett vinna Europa League, och ja, en del menar på att man faktiskt kan hota i Premier League. Men i förhållande till hur spelet har sett ut känns det konstigt om poängskörden i ligaspelet fortsätter på den relativt höga nivån som den varit hittills hela säsongen. Åtminstone relativt sett, i jämförelse med andra lag.

Som alltid återstår det att se hur pass högt dessa cupmatcher prioriteras, men här har jag en känsla av att inte minst Watford gärna visar sig på styva linan. Att få mäta krafterna med spelare från Premier League kittlar för flera av spelarna i laget.

Handikappspel i FA-cupen

Alex Telles, Eric Bailly, Axel Tuanzebe, Nemanja Matic, Donny van de Beek, Dan James, Juan Mata och Mason Greenwood är spelare som kanske inte får särskilt mycket speltid i vanliga fall, men som när det är dags för cupfotboll definitivt ligger nära en startelva för Manchester United. Det är spelare som jag tror kommer att göra minuter, eller rent av starta, i den här matchen mot Watford.

Det man ska ha med sig är att Phil Jones inte är tillgänglig än, annars hade han nog också kunnat vara aktuell. Edinson Cavani är avstängd och får av den anledningen inte medverka. Amad Diallo Traore, det senaste förvärvet som nu anslutit från italienska Atalanta, kommer inte att få spela än. Det finns ett par detaljer vid sidan om planen som behöver rättas till innan han kan användas i spel.

I bortalaget hade Jamea Garner nog gärna spelat för att få visa upp sig, men regelverket i England omöjliggör att man spelar mot den klubb man är utlånad från. Det man dessutom ska ha med sig är att Isaac Success, Craig Catcart, Tom Dele-Bashiru, Christian Kabasele och Domingos Quina alla står utanför laget. Det gör förmodligen också Joao Pedro.

En annan som gärna visar upp sig är Ismaila Sarr, som i somras ryktades till just Manchester United, men där det inte blev någon övergång. Kanske kan han med ett mål eller två visa att han förtjänar chansen på nytt?

Watford +1,75 (asian) spelas till fina 1,75 gånger såsen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Watford +1,75 (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, lördag 9 januari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: