Speltips Manchester United – West Ham 1/3: Mental prövning

Martin Efvergren Publicerat: 1 mars 2023

Ett segerrusigt Manchester United gästas av West Ham United i den femte omgången av FA-cupen. Matchen spelas onsdagen den 1 mars 2023 med avspark kl 20:45 på Old Trafford.

Manchester United – West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med ligacuptiteln bärgad är det upp på hästen igen som gäller för Manchester United. I söndags stod man för en väldigt disciplinerad insats då man slog Newcastle med 2-0 i finalen, men något storslaget firande har man inte möjlighet att kosta på sig.

Den stora utmaningen för Man United blir nu förstås att kunna ställa om mentalt. Spel- och resultatmässigt ser det emellertid bättre ut än på år och dar. Man kommer till den här matchen med en fantastisk vecka bakom sig och man har tio raka matcher utan förlust. Av dessa tio har man vunnit åtta och kryssat två.

I FA-cupen har man tidigare slagit ut Everton och Reading utan större problem och härnäst väntar alltså West Ham.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Försvarsstarka lag

West Ham United har haft en motig säsong, men i lördags satte man ner foten med besked då man besegrade Nottingham Forest hemma med 4-0. Samtliga fyra mål gjordes efter den 70:e minuten, en ketchup-effekt som gav tre mycket välbehövliga poäng i bottenstriden.

I FA-cupen har Hammers gjort det bra så här långt. I den senaste omgången slog man Derby borta med 2-0 och dessförinnan slog man Brentford med 1-0, också det på bortaplan.

Manchester United och West Ham möttes senast på Old Trafford i oktober. Då vann de förstnämnda med 1-0 och Man United gäller också som ganska klara favoriter inför den här matchen.

Erik ten Hags manskap har ett tufft spelschema med ligacupfinal och dubbelmöte mot Barcelona bakom sig. Det lär nog innebära att nederländaren kommer att rotera en del i startelvan.

På så vis är det ett gynnsamt läge för David Moyes West Ham. Samtidigt är det ett Man United som mår oerhört väl just nu. Inte minst är man väldigt stabila i sin defensiva organisation där man såg, i princip, helt ogenomträngliga ut i söndags.

West Ham har också de sina främsta styrkor i defensiven och jag tror att det här kommer att bli en tät tillställning. Mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 2.05 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky Sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 20:45, onsdag 1 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo