Speltips, Manchester United – West Ham 5/12: Underhållning? Nja…

Spelbloggare Publicerat: 5 december 2015

Vill ni se mål och underhållande fotboll? Håll er då borta från matchen mellan Manchester United och West Ham på Old Trafford. Värde däremot, det har plockats ut.

För ett par veckor sedan hade det här varit ett toppmöte, men West Ham har, vilket inte är helt oväntat, tappat sin fina form och fortsätter sjunka neråt i tabellen efter den kolossalt briljanta seriestarten. Fyra vinstfria matcher är uppradade; två kryss och två förluster.

Bättre, om än inte toppad, form har Manchester United. Från tredjeplatsen har man en pinne upp till de delade ettorna Manchester City och Leicester. Mot de sistnämnda spelade man 1-1 för exakt en vecka sedan, vilket följde upp 0-0 i CL-matchen mot PSV. Dessförinnan; tre vinster efter varandra.

Risk för oddsdropp

Förvånad över oddssättarnas fortsatta tro på målfester i matcher där Manchester United utgör ena halvan. Underspelen är det som lockar till spel och det är på 2,5-målslinan vi rekommenderar att investera polletterna.

Oddset har redan sjunkit några punkter, men rörelsen varit så knapp att värdet fortfarande är klart. 1,90 står spelet i – i skrivandets stund och det tror jag inte kommer erbjudas närmare avspark. Vänta därför inte med spel!

Trots att United är uppe och fajtas om titeln har massiv kritik riktats mot tränaren Louis van Gaal – och det är inte för uteblivna resultat, utan vilken spelfilosofi som klubben anammat. De vill se fart, fläkt och tokoffensiv i klassisk Unitedanda – istället får de ett United som hellre bevakar än kör full fart framåt.

Det är bara att kolla på målskörden i de senaste matcherna; flera har slutat mållösa och åtta av de senaste nio klivit under 2,5-målslinan. På Old Trafford är statistiken ännu extremare – det har bara bjudits på tre mål i de fem senaste matcherna.

Nu möter man ett West Ham som spelar ett lågt försvarsspel och en stor orsak till varför deras matcher bjudit på klart fler mål kontra Uniteds kan delvis förklaras i att man är oerhört starka på att ställa om från försvar till anfall. Ändock har det bara blivit fler än två mål i tre av de fyra senaste matcherna.

Offensivt kapital saknas dessutom för båda parter. Wayne Rooney kämpar mot klockan och riskerar missa matchen medan West Ham har Diafra Sakho och Dimitri Payet, som tillsammans stått för åtta baljor, out.

Underspelet ska vara klar favorit och vi investerar alltså i det till 1,90x.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 5/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester United 1,47 betrally logo
Oavgjort 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
West Ham 8,50 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,97 unibet logo
Under 2,5 mål 1,90 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: