Speltips Marine – Tottenham 10/1: Hungriga reserver

Martin Efvergren Publicerat: 8 januari 2021

Årets match stundar för Non League-laget Marine då man tar emot Tottenham i FA-cupen. Allt annat än en utklassning vore en succé men jag tror det blir svårt att undvika.

Marine – Tottenham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


I den lilla staden Crosby, cirka en mil norr om Liverpool, bor omkring 50 000 människor och där huserar även Non League Div One-laget Marine.

Marine ligger på femte plats i den här amatörligan som har hela sju divisioner ovanför sig i det engelska ligasystemet. För att komma till den här rundan av FA-cupen har Marine besegrat sju lag på vägen under hösten.

I senaste FA-cup-matchen besegrade man Havant & Waterlooville med 1-0 efter ett avgörande i den sista förlängningsminuten. Dessförinnan tog man en rejäl skalp då man besegrade League Two-laget Colchester United efter straffavgörande.

Tottenham går här in i FA-cupen då man gör sin första match medan Marine har spelat sju för att komma hit och det säger ju en hel del om förutsättningarna.

Efter en sämre period har Tottenham ryckt upp sig något. I Premier League vann man senast mot Leeds och i tisdags kvalificerade man sig för finalen av Ligacupen efter att ha slagit Brentford med 2-0.

En spelsugen reservelva

José Mourinho är i Tottenham för att vinna titlar, vilka de än må vara och det är tydligt att han har prioriterat Ligacupen högt. I tisdags formerade han det starkaste möjliga för att kunna slå Brentford och därmed är man väldigt nära en titel redan nu.

En FA-cup-titel slår än högre och Mourinho lär göra det mesta för att man ska vinna även den här turnerningen, åtminstone så länge man inte har någon Ligacup-titel i hamn.

Men när motståndet heter Marine och spelar i Non League Division One lär det inte finnas på kartan att man ska behöva ställa upp med det bästa man har. I synnerhet då man möter Aston Villa i Premier League tre dagar senare.

Att Marine ens har tagit sig till den här rundan av FA-cupen är en bragd bara det. Det här är förstås en otrolig upplevelse för de här amatörspelarna men även om Tottenham ställer upp med juniorlaget så ska man inte ha en chans här.

En Tottenham-seger står i 1.02 gånger pengarna medan en seger för Marine ger cirka 41.00 gånger insatsen. I övrigt finns det ganska få spelbara alternativ på den här matchen.

Frågan är alltså inte vilka som kommer vinna utan om Tottenham kommer göra uppemot 10 mål eller om Marine kommer lyckas göra det svårare än så.

Mourinho har möjlighet att formera en riktigt stark reservelva med en rad kvalitetsspelare som inte har spelat på länge och som borde vara rejält spelsugna och motiverade.

Marine kommer förstås kriga som om det vore på liv och död men det mest sannolika är att Tottenham kommer göra minst fem mål. Mitt spel blir att bortalaget vinner med minst fyra måls marginal.

Speltips:

Speltips: Tottenham -4 (asian handicap)
Odds: 1.72
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00 den 10/1 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: