Speltips Marseille – Panathinaikos 15/8: Framåtlutat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 15 augusti 2023

Olympique de Marseille ligger under med 1-0 inför returen mot Panathinaikos FC i den tredje rundan av kvalet till Champions League. Den andra matchen spelas tisdag den 15 augusti 2023 med avspark kl 21:00.

Marseille – Panathinaikos

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen

Olympique Marseille avslutade förra säsongen svagt, men kunde ändå bärga en tredje plats i Ligue 1. Sedan dess har man bytt ut huvudtränare Igor Tudor vars sejour i klubben därmed bara blev ett-årig. Ny man vid rodret är nu spanjoren Marcelino vars senaste uppdrag var att leda Athletic Bilbao

Marcelino fick dock ingen drömstart på det nya jobbet då OM i sin första tävlingsmatch för säsongen ställdes mot Panathinaikos i Aten förra veckan. Han formerade då en elva med stjärnförstärkningen Pierre-Emerick Aubameyang med från start, men det var hemmalaget som kopplade greppet om matchen. I den 65:e minuten var matchen emellertid fortsatt mållös, men då fick ett annat nyförvärv, Geoffrey Kondogbia, syna sitt andra gula kort. Knappa 20 minuter senare kunde sedan inhopparen Bernard sätta 1-0 till Panathinaikos, vilket blev slutresultatet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Olympique är klara favoriter

Panathinaikos slutade på andra plats i grekiska Super League 1 förra säsongen. Ligan avslutades i mitten av maj och drar igång igen nästa helg.

Panathinaikos gick in i det här CL-kvalet i den andra rundan där man kunde övermanna Dnipro-1 från Ukraina. Man grundlade segern med en 3-1-vinst på bortaplan i den första matchen och resultatet i returen blev sedan 2-2.

Förra säsongen fick Panathinaikos Europa-äventyr ett direkt och abrupt slut sedan man blivit utslagna av Slavia Prag i kvalet till Conference League. Nu har man skaffat sig ett bra läge att överträffa sig själva, men man går in i den här matchen som klara underdogs.

Olympique Marseille vann i lördags med 2-1 mot Reims i ligapremiären av Ligue 1. Därmed har man nu två tävlingsmatcher i ryggen jämfört med senaste mötet mot Panathinaikos där man såg något ringrostiga ut. Det gör att det bör vara ett vassare och bättre synkroniserat OM vi får se i den här så oerhört viktiga matchen.

Jag räknar med ett betydligt mer framåtlutat Olympique de Marseille samtidigt som Panathinaikos kommer vara mer kontringsinriktade. Detta tror jag kan borga för en underhållande och mer målrik tillställning än senast där jag också ser grekerna som något undervärderade. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.96 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.96
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 15 augusti 2023
TV: 
Stream: