Speltips inför Marseille – PSG 26/2: Le Classique!

Spelbloggare Publicerat: 25 februari 2017

Le Classique! Marseille mot Paris Saint-Germain – en match alla pratar om och två klubbar vars rivalitet till varandra är enorm. Fokus blir på hörnorna och vi tror att en ”hörnskräll” kan vänta på Stade Vélodrome.

Bitter rivalitet, men också ett fantastiskt intresse världen runt. Matcherna mellan Marseille och PSG rör alltid upp till känslor. Så mycket mer än bara tre pinnar i potten; prestigen och äran!

Rent sportsligt är det också en fantastiskt viktig batalj som väntar. PSG har ju, som säkert bekant, fått oväntat med konkurrens uppe i toppen av Ligue 1 och faktiskt varit på efterkälken ända sedan starten. Tredjeplatsen innehas för närvarande och till Monaco i topp skiljer tre pinnar, precis liksom till tvåan Nice, men de har också en match mer spelad.

Ett tapp skulle med andra ord kunna bli helt förödande för PSG…

Marseille vill alltid vara uppe i toppen och nosa, men med tanke på förra årets brutala fiasko – de landade på den undre tabellhalvan – är det ett stort uppsving att de nu står på sjätteplatsen och är med och fajtas om fjärdeditot, vilken leder ut i Europa League.

Det kanske största problemet för Marseille har varit att leverera när nivån höjs, medan de sämre seriekonkurrenterna värjs undan på löpande band. Krävs att kunna steppa upp i matcher som denna för att på allvar utmana.

Marseille saknar bland andra deras bästa målskytt, Bafetimbi Gomis, 16 seriemål, medan PSG:s Thiago Silva, Àngel Di María och Marco Verratti är osäkra kort.

De skapar flest hörnor

Den så kallade ”hörnmatchen” – vem vinner den?

Eftersom Marseille stärks av hemmaplan, borde bollinnehavet bli hyfsat jämn fördelat i den här matchen. Så har det i alla fall varit de senaste åren och varför skulle det förändras nu?

Bara av det borde ”hörnmatchen” ses som en öppen historia – oddsen står i 2,60-8,00-1,69. Missvisande, menar jag.

Därtill har Marseille, som nämnt, haft stora problem när nivån på motståndet höjs och mot PSG är statistiken hemsk de senaste åren. Innan 0-0-krysset i det omvända mötet hade tio raka inbördes möten förlorats.

Och om Marseille hamnar i uppförsbacke, då kommer också positionerna tryckas uppåt – som det också sett ut i flera av de där inbördes mötena. De fyra senaste identiska matchernas, alltså på Stade Vélodrome, ”hörnmatcher” har faktiskt Marseille vunnit.

Flest hörnor: Marseille spelas till 2,60x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Marseille
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, söndag 26/2
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: