Speltips, Metz – Marseille 3/2: Underhållande fredagsfajt väntar

Spelbloggare Publicerat: 2 februari 2017

Det är kniven mot strupen för Metz i franska Ligue 1. Härnäst ställs de mot ett Marseille vars verklighet är helt annorlunda. Stade Municipal Saint-Symphorien är platsen och därifrån testar vi ett målspel.

Det är knappast en skräll att Metz har problem i den franska förstadivisionen som nykomlingar – men de ska fortfarande ses med bra chans att överleva, så tajt som det är i bottenstriden. Exempelvis har de bara pinnen till såväl kvalplatsen som säker mark samt tre stycken hela sex placeringar uppåt.

Spännande är det och kommer det förbli i både botten- och toppstriden i tabellen.

Verkligheten är en helt annan för Olympique Marseille. De är placerade sexa, med Europaplatserna inom räckhåll, fyra pinnar, men avståndet neråt är lika tajt. Mot motståndare från den undre halvan har Marseille varit fantastiskt lyckosamma, mot de från den övre tvärtom. Således – toppchans på tre pinnar här?

En hel del spelare saknas hos båda parter. Matz har därtill Renaud Cohade och Fallou Diagne avstängda. En spelare som blir intressant att följa – startar här? –  är stjärnförvärvet Dimitri Payet för Marseille. Han hoppade in i cupvinsten mot Lyon senast.

Överspelet plockas

Gillar målmöjligheterna här.

Marseille har ett fantastiskt facit när nivån på motståndet skruvats ner och har uppvisat fin form på sistone, men vi har ändå respekt för Metz och deras hemmastyrka. Att de, som nästjumbo, inte förlorat en enda av de fem senaste hemmamatcherna imponerar.

Därför – kan streta emot?

Offensivt sprudlar Marseille och de har fyra raka matcher över 2,5 mål, liksom 6/7 senaste. Det satsas alltid framåt, vilket lämnar ytor bakåt. Nu stärks de därtill av Dimitri Payet – han kommer kunna blomma rejält i Ligue 1. Klasspelare när han är på humör.

På hemmaplan är alltså Metz klart bättre, kontra borta. 7/10 seriematcher har klivit över 2,5-målslinan. Ofta så att siffrorna skjutit i höjden också.

Det här blir underhållande, tro inte annat…

Över 2,5 mål spelas till 1,91 x insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 3/2
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: