Speltips Middlesbrough – Coventry 17/5: Playoff-semifinal

Martin Efvergren Publicerat: 17 maj 2023

Ställningen är 0-0 inför returen mellan Middlesbrough och Coventry City i playoff om uppflyttning till Premier League. Matchen spelas onsdag den 17 maj 2023 med avspark kl 21:00 på Riverside Stadium.

Middlesbrough – Coventry

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Michael Carrick tog över som manager för Middlesbrough i oktober och fick relativt omgående laget att lyfta. Efter en något sämre avslutning på säsongen landade man till slut på en fjärde plats i The Championship. Med sina 75 poäng totalt var man fem poäng bättre än femman Coventry som man nu möter i ett dubbelmöte där segraren går till en direkt avgörande match om en plats i Premier League nästa säsong.

Det slumpade sig också som så att de här båda lagen möttes i den sista omgången av Championship. Den matchen på Rivserside Stadium slutade 1-1 och oavgjort blev det även i den första matchen av det här playoff-mötet. Söndagens batalj i Coventry blev en jämn och tät tillställning som förblev mållös.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Coventry City var länge ett mittenlag i den jämna Championship-tabellen, men under våren kunde man sakta men säkert äta sig uppåt. Poängen i den sista omgången mot Middlesbrough gjorde att man säkrade femteplatsen med en poängs marginal ner till sexan Sunderland och sjuan Blackburn.

I Middlesbrough och Coventry finns både ettan och tvåan i Championships skytteliga. Vinnare blev Middlesbroughs Chuba Akpom på 28 mål och tvåa blev Coventrys Viktor Gyökeres på 21 pytsar. Värt att notera är att Middlesbrough gjorde hela 84 mål totalt medan Coventry endast gjorde 58.

Den faktorn talar till Middlesbrough fördel och de gäller också som favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.89 gånger insatsen.

Coventry är emellertid det något formstarkare laget. Krysset senast gör att de har en svit på åtta raka matcher utan förlust medan Middlesbrough endast tog en poäng på de tre sista omgångarna i ligan.

Mycket står nu spel och jag finner anledning att tro att den här matchen, precis som de två tidigare mötena mellan de här lagen, kommer att bli tät och mindre målrik. Hemmaplansfaktorn talar förstås till Middlesbroughs fördel, men Coventrys solida defensiv gör dem svårslagna. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 17 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo