Speltips, Middlesbrough – Everton 1/12: Bör vara jämnare än oddssättarna antyder

Spelbloggare Publicerat: 1 december 2015

Cupfotboll i massor – skoj! Tre matcher har vi att se fram emot från engelska Ligacupen – ena mellan Middlesbrough och Everton på Riverside Stadium, varifrån en skrällpollett skickas in.

Skrällarnas cup. Det är bara att titta på en del av den förra rundans resultat: Sheffield Wednesday krossade Arsenal med 3-0, Stoke avancerade förbi Chelsea och just Middlesbrough löste biffen mot Manchester United – på bortaplan.

– I den här tävlingen tror jag inte att det spelar roll vilken division du spelar i, förklarar Evertoncoachen Roberto Martinez enligt BBC Sports.

Och visst har han en stark poäng i det, spanjoren. Givetvis råder det ofta en viss klasskillnad mellan klubbar från olika divisioner, men denna minskar i och med så enkla faktorer som motivation och rotation.

Fifty-fifty?

Osar skräll från Riverside Stadium i min bok, till klara värdesiffror dessutom.

Boro stormar framåt i Championship och innehar just nu en av två direktplatser upp till det inhemska finrummet; har skramlat ihop två pinnar i snitt per match på de inledande 18 och är utan tvekan ett av de starkaste lagen i divisionen. Mycket stor sannolikhet att Everton får sällskap i Premier League kommande spelår.

Framförallt är det hemmaspelet som imponerar; 7-1-1 och 16-2 i målskillnad har man i resultatraden. Cupen tar man på blodigaste allvar – det är såväl uttryckt som bevisat. Förrförra rundan kördes Wolverhampton över med 3-0 och nu senast avancerade man, som nämnt, förbi Manchester United efter straffar – på bortaplan.

Formen är väl helt okej i Everton också, men stora brister i försvaret synades av Bournemouth senast – en match som till slut slutade 3-3. I cupen har man roterat en hel del och knappast imponerat överdrivet. Mot Barnsley, i League 1, krävdes övertid för att fälla avgörandet, mot Reading plockades en knapp uddamålsvinst och nu senast krävdes straffar mot Norwich.

Fifty-fifty? Därför spelas – Middlesbrough avancerar vidare till 2,15x hos Betrally.

Speltips:

Speltips: Middlesbrough avancerar vidare
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 1/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Middlesbrough 3,00 williamhill logo
Oavgjort 3,40 unibet logo
Everton 2,50 bwin logo
Över 2,5 mål 2,05 expekt logo
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: