Speltips Middlesbrough – Hull 19/4: Målglatt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 19 april 2023

Tabellfyran Middlesbrough gäller som klara favoriter när man gästas av Hull City i den 43:e omgången av Championship. Matchen spelas onsdag den 19 april 2023 med avspark kl 21:00 på Riverside Stadium.

Middlesbrough – Hull

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Michael Carrick tog över som manager för Middlesbrough i oktober och ser nu ut att kunna föra laget till playoff om en plats i Premier League. Efter 42 spelade ligamatcher står man på 71 poäng. Det ger en fjärde plats i Championship med nio poängs marginal ner till sjundeplatsen.

Inför fredagens hemmamöte mot Norwich hade Middlesbrough tre raka matcher utan seger, varav två förluster och ett kryss. Där lyckades man så bryta den negativa sviten med besked då man vann med hela 5-1. Chuba Akpom satte det femte målet i matchen och toppar därmed skytteligan i Championship på totalt 27 ligamål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svårslagna Hull

Med fyra matcher kvar att spela av säsongen så har Hull City inte längre jättemycket att spela för. Inför den här omgången ligger man på en 15:e plats med elva poängs marginal ner till Reading under nedflyttningsstrecket.

Liam Rosenior tog över rodret i Hull i november och sedan dess har man blivit stabilare. Framförallt har man varit svårslagna och radat upp en hel del kryss. Ser vi till de fem senaste matcherna så har man en seger och fyra oavgjorda. Senast i lördags spelade man 0-0 borta mot topplaget Blackburn.

Höstens mötes mellan Middlesbrough och Hull slutade med en 3-1-seger för gästande Middlesbrough. När de nu möts igen gäller de sistnämnda som klara favoriter då ett spel på hemmalaget ger omkring 1.47 gånger insatsen.

Mycket talar till Middlesbroughs fördel, men det är värt att beakta att Hull har fem raka matcher utan förlust och man har hållit nollan i de två senaste. Därtill har Middlesbrough släppt in nio mål på sina fyra senaste matcher.

Middlesbrough är totalt sett Championships klart målgladaste lag med ett snitt på 3.10 mål per match. Det brukar bli öppna matcher när de är involverade och jag finner därför anledning att tro att det kommer göras en del mål även i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen nätar till 1.80 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 18 april
TV: 
Stream:  viaplay logo