Speltips, Middlesbrough – Liverpool 14/12: Måltankar från Riverside Stadium

Spelbloggare Publicerat: 13 december 2016

Ett kapabelt Middlesbrough välkomnar ett skadeskjutet Liverpool, som dessutom tappat i form, till Riverside Stadium och därifrån har vi en måltanke värd 1,80 x polletterna.  

15 omgångar in i årets Premier League har Middlesbrough bara snittat en pinne per match och är med det tre ovanför nedflyttningsområdet. Såvida man kan hålla huvudet över vattenytan är det positivt – men visst hade man hoppats på mer från nykomlingens sida? Finns, utan tvekan, mer att hämta.

I min bok är ”Boro” en av de mest kompletta nykomlingarna i Premier League på flera säsonger – på pappret. Hyfsad bredd och en del spets i truppen.

Lite av en måstematch – nåja – för Liverpool. Glappet upp till serieledande Chelsea är på sex poäng för tabelltrean och två raka matcher utan vinst är uppradade; 2-2 hemma mot West Ham och 3-4 i baken borta mot AFC Bournemouth. Nivån måste höjas om det ska bli på tal om en titel för Jürgen Klopp och hans manskap.

Luktar målsnålt

När Liverpool är ena halvan av en match, då brukar det bli underhållande – och en massa mål.

Här, däremot? Känslan är att en tillknäppt match väntar och då är det flera faktorer som spelar in.

Dels är ”Boro” oerhört disciplinerade och brukar därför vara inblandade i tajta historier. Spelar smart efter materialet och hela åtta av de nio senaste matcherna, däribland mot Manchester City, Chelsea och Arsenal, har innehållit färre än tre mål.

Här ser det dessutom ut som att anfallsspetsen Àlvaro Negredo missar matchen. Därtill är Gaston Ramírez också osäker för spel. Två av de viktigaste offensiva pjäserna. Tunt bakom dem.

Liverpool kommer, såklart, vilja dra upp tempot i matchen – men mot ett samlat och tungt försvar blir det svårt att hitta ytor och det kan dröja innan nycklarna för att luckra upp det hittas.

Och även för Liverpools del spelar skadesituationen in. Daniel Sturridge är osäker och Philippe Coutinho likaså. Oerhört betydelsefulla spelare, offensivt sett.

0-1/1-1?

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust vid exakt tre mål – spelas till 1,80 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 14/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: