Speltips, Middlesbrough – Reading 12/4: Trygg favorit?

Spelbloggare Publicerat: 11 april 2016

Toppen möter mitten i Championship. Både motivation och klass talar för Middlesbrough när de välkomnar Reading till Riverside Stadium. Proppen ur?

De verkade nästan sabba det med ett par sämre perioder under 2016, men ”Boro” har klivit upp på andraplatsen, vilken leder direkt till förstadivisionen, efter att ha vunnit fyra matcher efter varandra, ena av dessa mot toppkonkurrenten Hull City. Det bådar onekligen gott inför framtiden – och med det materialet som finns ska man vara en av de tre som studsar upp från Championship.

Mer hopplös situation för Reading som varken har en chans på playoffplatserna eller riskerar att trilla ur serien när sex matcher återstår. Klart det är av betydelse – enstaka platser uppåt och neråt, men att samla motivation kan säkerligen ändå vara lite svårt i den här situationen, i den här perioden av säsongen.

Spelvärd etta

Eftersom vilan är så pass kort för bådadera parter inför fajten, väntas det roteras i startelvorna – vilket borde tala ännu mer för värden, vars trupp har en större bredd och kvalité bland de spelarna som är nära startelvan.

Annars håller vi det rätt enkelt – både motivation, klass och hemmaplan talar för ”Boro”. Borde utan tvekan motivera ett spel på den raka ettan till 1,67 x insatsen, även fast det vid första anblick inte känns som de sexigaste siffrorna.

Fyra raka vinster har radats upp för Middlesbrough och på hemmaplan är man erkänt starka – resultatraden står i 15-3-2, vilket är bäst i hela serien. De fem senaste på Riverside Stadium har vunnits.

På andra sidan planhalvan ska Reading stå – ett lag med stora problem på bortaplan och som stod för ett stort plattfall hemma mot Birmingham – slutresultatet skrevs 0-2 – senast. De har, till skillnad från sina motståndare, inte överdrivet mycket att spela för heller.

Så, summa summarum – den raka ettan är absolut motiverad att spelas till 1,67x. Degen slussas in!

Speltips:

Speltips: Middlesbrough vinner, rak etta
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 12/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.


Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: