Speltips Middlesbrough – Stoke 14/3: Hemmastarka

Martin Efvergren Publicerat: 14 mars 2023

Tabelltrean Middlesbrough gästas av mittenlaget Stoke City i den 37:e omgången av The Championship. Matchen spelas tisdagen den 14 mars 2023 med avspark kl 21:00 på Riverside Stadium.

Middlesbrough – Stoke

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Middlesbrough inledde säsongen svagt, men har rest sig med besked sedan Michael Carrick tog över rodret i oktober. Efter årsskiftet har man sett oerhört starka ut och ser vi till de åtta senaste ligamatcherna har man sju segrar och endast en förlust. Det gör att man innehar tredjeplatsen i Championship efter 36 spelade matcher. Avståndet upp till Sheffield United på andra plats är fyra poäng.

En av Middlesbroughs få förluster kom borta mot West Bromwich för drygt två veckor sedan. Därefter har man studsat tillbaka och vunnit två raka matcher. I lördags besegrade man Swansea borta med 3-1 och sin senaste hemmamatch körde man över Reading med 5-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två lag i gott slag

Stoke City har inte häng på toppskiktet utan befinner sig på den nedre halvan av tabellen. Deras trend är emellertid ganska god då man har vunnit tre av sina fyra senaste ligamatcher.

Skotten Alex Neil och hans manskap kommer med två raka segrar i bagaget. I fredags stod man för en fin insats då man besegrade topplaget Blackburn hemma med 3-2. Dessförinnan krossade man Sunderland borta med hela 5-1.

Vi har alltså att göra med två lag som mår ganska bra för tillfället. Senast Stoke och Middlesbrough möttes var i mitten av augusti och då slutade det 2-2 efter att de förstnämnda kvitterat på tilläggstid.

När de nu möts igen kan vi konstatera att det skiljer 17 poäng och ganska många placeringar mellan lagen. Championship är en jämn och prövande serie där de flesta matcher är relativt ovissa, men som jag ser det bör Middlesbrough ha goda chanser till tre poäng här.

Middlesbrough har vunnit sina sju senaste hemmamatcher i ligaspelet och den faktorn tror jag fäller avgörande här. Mitt spel blir därför en rak etta, att Middlesbrough vinner till 1.85 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Middlesbrough vinner
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, tisdag 14 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo