Speltips, Midtjylland – APOEL 28/7: Svårt att skilja lagen åt

Spelbloggare Publicerat: 28 juli 2015

Det är svårt att sia hur dubbelmötet mellan Midtjylland och APOEL ska sluta på förhand och att skilja lagen är tufft. I match nummer ett, på MCH Arena, har vi dock svårt att se cyprioterna kunna vinna.

Skulle vilja påstå att det här är det tuffaste mötet att förutspå i CL-kvalets tredje runda. Spelartrupperna bör hålla hyfsat liknande nivå och inte heller oddssättarna kan skilja dem åt – fifty-fifty är deras samlade värdering.

Dock rätt svårt att jämföra dem. Midtjyllande har aldrig spelat Champions League förut, men kommit hit efter sin första inhemska serievinst någonsin under fjolåret. Den andra kvalrundan, vilken de båda direktkvalificerades till, vann danskarna med sammanlagt 3-0 över slagpåsen Lincoln Red Imps.

Mer rutin har APOEL härifrån. Förra året överraskade de rejält och nådde ända till gruppspelet, men där lottades man mot Barcelona, Paris Saint-Germain och Ajax – och då förstår ni själva vad resultatet blev; jumboplats och ynka en pinne på sex matcher. I år har man skickat ut makedonska Vardar efter 0-0 hemma och 1-1 borta, alltså på fler gjorda bortamål.

Inte vunnit på 13 bortamatcher i CL

Vad vi vet om APOEL är att de har stora bekymmer på bortaplan i Europa. Man är vinstfria i 13 raka CL-matcher på resande fot, varav sju slutat oavgjort. Med all sannolikhet har man siktet på det oavgjorda resultatet här, för att sedan ha en stor fördel till returen på hemmaplan, där man är klart vassare.

Midtjyllande är förstås befogade favoriter, detta eftersom man spelar på hemmaplan och deras säsong redan är igång och den fysiska statusen bland spelarna kan vara bättre. Ska ändock vara jämnt 2,14x motiverar inte ett spel på den raka ettan.

Sedan, med tanke på APOELS, katastrofala bortafacit i mästerskapet har jag oerhört svårt att se de lämna MCH Arena som vinnare. Det här slutar antingen i en hemmavinst eller oavgjort – jag lutar åt det sistnämnda.

Hemmalaget inget spel – oavgjort spelas med gott samvete till 1,83 gånger fläsket hos Bwin.

Speltips:

Speltips: Hemmalaget inget spel – oavgjort
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 28/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Midtjylland 2,14 betsafe logo
Oavgjort 3,30 expekt logo
APOEL 4,00 unibet logo
Över 2,5 mål 2,45 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,59 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: