Speltips, Midtjylland – Manchester United 18/2: Vi väljer sida

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2016

Ett matchotränat Midtjylland ska försöka fälla krokben för Manchester United i EL-sextondelsfinalen – klarar man det? Vi är osäkra…

Hur formen ser ut, det är svårt att sia. Den danska klubbfotbollen har haft ett uppehåll på över två månader och återstartar inte fören i slutet av månaden. Midtjylland, som plockade en imponerande andraplats i gruppspelet, har inte kommit helt rätt till i den inhemska serien där man står som trea efter att ha fått rejält med grus i maskineriet precis innan uppehållet.

Storhetsperioden är över. Manchester United fortsätter vara en besvikelse – de är helt enkelt inte på samma nivå numera – och är inte bättre placerade än femma i Premier League och förlorade oväntat med 1-2 borta mot Sunderland förra veckan. Storklubben spelade i CL-gruppspelet, men hade fatala bekymmer; kom endast trea, vilket leder dem hit, med klart mindre namnstarka PSV och Wolfsburg ovanför de själva.

Klasskillnad

Det är sällan man hittar värde på spelen till Manchester Uniteds favör numera, men här borde deras vinstchans värderas som större än oddssättarna menar. Det är trots allt ett danskt, matchotränat motstånd som ställer upp på andra sidan planhalvan.

Viss rotation kommer vi få se i United – bland annat Wayne Rooney står utanför matchtruppen – men klubben har en välsmakande morot inför slutspelet – att fixa den där CL-biljetten. Att nå fjärdeplatsen i serien lär bli lite väl svårt. Förutom det, råder stora skadeproblem.

Men hur jag än vrider och vänder på det, har jag svårt att se Midtjylland kunna pressa United. Det ska vara enorm klasskillnad på startelvorna som skickas ut.

För när svårighetsnivån skruvades upp i gruppspelet, då fick Midtjylland erkänna färg. Förlustsiffrorna hemma mot Napoli skrevs 1-4 och borta 0-5. Matcher då italienarna roterade friskt.

Enklare att lösa en skräll blir det inte för danskarna i och med att mittfältshjärtat, rutinerade Jakob Poulsen, avstängd, missar matchen. Ett av de värsta möjliga avbräcken.

Detta dubbelmöte borde Manchester United klara av att döda redan på bortaplan. Den raka tvåan är smakrik till 1,80x. Handikappspelen kan också vara av intresse för den som vill höja risknivån.

Speltips:

Speltips: Manchester United vinner, rak tvåa
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 18/2
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Midtjylland 5,50 williamhill logo
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Manchester United 1,80 betrally logo
Över 2,5 mål 2,20 expekt logo
Under 2,5 mål 1,76 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: