Speltips Milan – Cremonese 3/5: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 3 maj 2023

AC Milan gäller som klara favoriter när man tar emot nästjumbon Cremonese i den 33:e omgången av Serie A. Matchen spelas onsdag den 3 maj 2023 med avspark kl 21:00 på San Siro.

Milan – Cremonese

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AC Milan har inte fått det att lyfta den här säsongen, men på sistone har man i alla fall hittat en stabilitet. Därtill är det förstås en stor bedrift att man har lyckats ta sig ända fram till en semifinal i Champions League.

I Serie A gäller det nu att försöka knipa en biljett till CL nästa säsong och den uppgörelsen ser ut att bli dramatisk. Inför den här omgången står Milan, Inter och Roma på samma poäng. Milan och Roma har därtill samma målskillnad medan Inter är fem mål bättre.

Det var därför inte ologiskt att lördagens toppmöte mellan Milan och Roma slutade oavgjort. Fram till tilläggstid var matchen mållös, men i den 94:e gjorde hemmalaget Roma 1-0. Sista ordet var dock inte sagt då Saelemaekers kunde kvittera till 1-1 i den 97:e minuten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett solidare Milan

Nykomlingen Cremonese har haft det svårt att hävda sig i Serie A. Med sex matcher kvar att spela ligger man näst sist i tabellen med sju poäng upp till säker mark. Totalt har man endast skrapat ihop 20 poäng på 32 matcher och det ska mycket till för att man ska kunna hänga kvar i högstaserien.

Davide Ballardini tog över tränarposten i januari och han kunde ta laget till en semifinal i Coppa Italia. Där tog dock det äventyret slut mot Fiorentina. I ligaspelet har man dock inte höjt sig sedan Ballardinis tillträde. Ser vi till de fyra senaste ligamatcherna så har man emellertid gjort ganska bra insatser. Man lyckades vinna mot både Sampdoria och Empoli, därefter föll man borta mot Udinese och senast spelade man 1-1 hemma mot Verona.

Cremonese stod också upp på ett bra sätt när man senast mötte AC Milan i höstas. Det mötet i Cremona slutade då mållöst.

Milan kommer nu till det här mötet med sju raka matcher utan förlust. Av dessa har man kryssat fyra och man har inte spelat någon bländande offensiv fotboll. Defensivt har det däremot varit solitt och man har hållit nollan i sina tre senaste hemmamatcher.

Viktiga poäng står nu på spel för båda lagen, men jag har svårt att se att Cremonese ska kunna sätta käppar i hjulen i Milans CL-jakt. Mitt spel blir att Milan vinner samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.84 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Milan & under 3.5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 3 maj
TV: 
Stream:  Cmore