Speltips, Milan – Fiorentina 19/2: Kvällsunderhållning från Serie A

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2017

Kampen om Europaplatserna fortsätter i italienska Serie A och när tungviktsfajt mellan Milan och Fiorentina står på schemat, hittar vi spelvärdet på målmarknaden. Tillknäpp eller proppen ur? Vi tror oss ha svaret.

Nummer sju mot nummer åtta i tabellen – med fyra respektive fem pinnar upp till femteplatsen, den sista som leder ut i Europa och Europa League. En förlust skulle för respektive part vara förödande eftersom de redan hamnat på efterkälken. Mycket, mycket på spel.

Milans 2017 har varit ett stort fiasko. Fyra förluster hade radats upp innan den knappa 1-0-vinsten borta över Bologna, där man fick in matchens enda mål i slutminuterna, med en man mindre på planen, förrförra veckan. Senast löstes ett 1-1-kryss mot Lazio och det med en stor dos tur. Ser vi till chanserna borde det ha slutat i en torsk.

Bättre form har Fiorentina. I den första matchen av två, på bortaplan, löstes en 1-0-vinst borta över Borussia M’gladbach i Europa League i veckan och det följde upp en förkrossande 3-0-vinst när Udinese kom på besök.

Välfylld skadelista för Milan; prydd av Montolivo, Bonaventura, De Sciglio, Antonelli och Romagnoli. Gästerna har hela truppen fit for fight, men kan tänkas rotera till följd av Europaspelet.

Målsnålt?

Oerhört betydelsefull match.

Fiorentina kan alltså tänkas rotera på ett par positioner, men kommer såklart ställa ut en slagkraftig startelva. Med det täta spelschema som också är, kanske man vill försöka dra ner på tempot här. Bevaka den pinne de har från start?

Att ”Violerna från Florens” har deras främsta kvalitéer i offensiven är tveklöst, men faktum är att de hållit nollan i två raka matcher. Ser bra ut.

Nu när nivån höjs på motståndet, blir det inte heller samma blunda och köra-mentalitet som det kan bli mot de mindre pjäserna. Mer på spel. Ser vi till de sju senaste inbördes mötena, från slutet av 2013 och framåt, har hela sex klivit under 2,5-målslinan.

Milan hade ett extremt flyt som löste en pinne mot Lazio senast och skapade inte speciellt mycket. Minus för försvarsspelet, men man är starkare på hemmaplan och har med all säkerhet försökt slipa på de defensiva detaljerna inför matchen. Tre matcher efter varandra under 2,5 mål har det blivit.

Sedan ska vi ju påminna oss om att Milan har fantastiska Donnarumma i målet. Världsklasskeeper redan nu, sin ringa ålder till trots.

Tror det här blir en match där ingendera av parterna vågar riskera alltför mycket…

Under 2,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid exakt tre mål – spelas till 1,87x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 19/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: