Speltips Milan – Fiorentina 29/11: Segertåget fortsätter

Martin Efvergren Publicerat: 27 november 2020

Ett Milan utan Zlatan är ett sämre Milan men lagets framgång är inte avhängt hans närvaro. Mot ett Fiorentina med stukat självförtroende bör det bli en ny trepoängare.

Milan – Fiorentina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Det blir en intressant prövning för AC Milan när vi nu får se hur väl de står sig utan Zlatan Ibrahimovic i ett par veckor.

Lagets form har varit smått ofattbart stark under en väldigt lång tid nu och det borde väl komma någon slags dipp så småningom. Efter bortaförlusten mot Lille med 3-0 i början av den här månaden följt av 2-2 hemma mot Verona var känslan att man kanske var på väg in i en svacka.

Men i senaste ligamatchen mot Napoli förra helgen gav man svar på tal gentemot de farhågorna. Återigen övertygade man och vann med 3-1, vilket ger att man är fortsatt obesegrade i Serie A med 20 poäng efter 8 spelade matcher.

I torsdags ställdes man på nytt mot Lille i Europa League, den här gången på bortaplan i en mindre sprudlande tillställning som slutade 1-1.

För Fiorentinas del har säsongsinledning varit mindre lyckosam. Giuseppe Iachini hann inte ens bli ett år gammal vid rodret då han fick lämna till förmån för Cesare Prandelli var tillbaka som nygammal tränare inför senaste ligamatchen hemma mot Benevento.

Det blev dock ingen succéstart för den gode Prandelli då man föll med 1-0, vilket innebär att man står på 8 poäng på lika många matcher. I veckan kunde man dock ta en, moraliskt sett, väldigt viktig seger i cupmatchen mot Udinese där man vann med 1-0 efter avgörande under förlängning.

Fiorentina lär få klara sig utan Ribery och Bonaventura i den här matchen medan Milan, som sagt, saknar Ibrahimovic men även Leao och Saelemaekers.

Piolis lagbygge imponerar

Att Zlatan är oerhört viktig för Milan är en självklarhet och man kommer få spela på ett lite annorlunda sätt framöver. Samtidigt kan Milans framgångar också till stor del tillskrivas Stefano Pioli och det välfungerande kollektiv som han har lyckats skapa av detta, innan hans tillträde, något brokiga lag.

I den här enskilda matchen bör inte Zlatans frånvaro betyda allt för mycket. Man har klarat sig väl utan honom tidigare och även om man inte har någon ersättare med samma center-egenskaper så finns det alternativ att laborera med. I torsdags startade Ante Rebic längst fram men det återstår att se hur Pioli väljer att göra till den här matchen.

När det kommer till Fiorentina så blir det intressant att se vilken effekt Cesare Prandelli kan få på det här laget. Gentlemannen Prandelli, som gjorde Fiorentina till en klubb att räkna igen mellan åren 2005 till 2010 och som han då lämnade för att bli italienskt förbundskapten.

Men åren har gått sedan dess och förutsättningarna att få denna upplaga av Fiorentina att lyfta är inte de bästa. Det blev inte någon Prandelli-effekt i återkomsten förra helgen och man bör få det tufft att ta poäng även här.

Den största taktiska skillnaden är att man ändrat från en trebackslinje till ett 4-3-1-2. Truppen är dock inte av högsta klass där man framförallt saknar spelare i sin bästa ålder utan det är snarare en blandning av ungt och gammalt men väldigt lite däremellan.

Milan är framförallt ett tempostarkare lag med högre löpkapacitet och därtill betydligt bättre självförtroende och det bör räcka ganska långt i det här mötet.

Mitt spel blir därför att Milan vinner den här matchen till 1.77 gånger insatsen.

Speltips:

Speltips: Milan vinner
Odds: 1.75
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 15:00, söndag den 29/11
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: