Speltips Milan – Inter 10/5: Milanoderby

Martin Efvergren Publicerat: 10 maj 2023

Lokalrivalerna AC Milan och Inter gör upp i semifinalen av Champions League. Den första matchen av två spelas onsdag den 10 maj 2023 med avspark kl 21:00 på San Siro.

Milan – Inter

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Säsongen i Serie A har inte direkt gått som tåget för AC Milan och Inter. I ligaspelet har inget av lagen fått det att stämma fullt ut, men på något vis har båda lyckats krångla sig fram till en semifinal i Champions League.

I ligan har man inte lyckats rå på seriesuveränen Napoli, men i CL-kvartsfinalen lyckades AC Milan fälla dem. Efter att ha vunnit med 1-0 hemma räckte det sedan med 1-1 i Neapel. Känslan efter det dubbelmötet var att det var Milans nedärvda rutin när det kommer till Champions League som på något vis fällde avgörande.

Efter 34 ligaomgångar ligger Milan på femte plats i Serie A. Man kommer senast från en mycket viktig seger med 2-0 hemma mot Lazio och är därmed obesegrade i nio raka matcher. Det stora smolket i bägaren var dock att Rafa Leao tvingades utgå skadad, vilket gör att han inte lär komma till spel här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

AC Milan har varit svårslagna på sistone, men Inters trend är ändå klart vassare. I lördags slog man Roma borta med 2-0 och kommer nu till den här matchen med fem raka segrar i ryggen. I Serie A är man två poäng bättre än Milan vilket ger en fjärde plats för tillfället.

I Champions League har Simone Inzaghis manskap ställts mot portugisiskt motstånd i både åttondelsfinalen och kvartsfinalen. Först slog man ut Porto med totalt 1-0 och därefter blev det totalt 5-3 mot Benfica.

AC Milan och Inter ställs nu mot varandra för tredje gången den här säsongen. I höstas vann de förstnämnda med 3-2 och senast, i början av februari, vann Inter med 1-0. Däremellan vann även Inter med 3-0 i supercupen.

Vi har onekligen att göra med två jämnstarka Milano-lag, men det är Inter som gäller som relativt klara favoriter att ta sig vidare till final. Dels beror det på att Inter har sett väldigt starka ut i de senaste matcherna och dels bidrar skadan på Leao till Inters favoritskap.

Bortsett från Inters senaste 3-3-match mot Benfica så har det varit målsnålt i båda lagens CL-matcher fram till den här semifinalen. En stark defensiv har tagit dem hit och det finns anledning att tro att det här kan bli en mer tillknäppt tillställning.

I Milans åtta senaste matcher har det gjorts under 2.5 mål och när Leao, som är motorn i deras offensiv, saknas lär man bli än mer defensivt präglade. Samtidigt har Inter endast släppt in ett enda mål på sina fem senaste matcher. Som jag ser det är det fördel Inter här och mitt spel blir X2 samt att det görs under 2.5 mål totalt till 2.07 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 2.5 mål
Odds: 2.07
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 10 maj
TV: 
Stream:  CMore